Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin Ölümü: Suikast mı Kaza mı? İsrail Saldırının Karşılığını Vereceğiz Demişti!

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin Ölümü: Suikast mı Kaza mı? İsrail Saldırının Karşılığını Vereceğiz Demişti!

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Doğu Azerbaycan Eyaleti’ndeki dağlık bir bölgede helikopter kazası sonucu hayatını kaybetti. Bu trajik olayın bir suikast mı yoksa bir kaza mı olduğu konusu tartışma konusu oldu. Olay sonrası akıllara İsrail'in saldırı için yaptığı açıklamalar geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin Ölümü: Suikast mı Kaza mı? İsrail Saldırının Karşılığını Vereceğiz Demişti!
KAYNAK: Haber Merkezi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Doğu Azerbaycan Eyaleti’ndeki dağlık bir bölgede helikopter kazası sonucu hayatını kaybetti.

İranlı yetkililer, helikopterde bulunan Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdüllahiyan’ın da kazada öldüğünü açıkladı. Ancak bu trajik olayın bir suikast mı yoksa bir kaza mı olduğu konusu tartışma konusu oldu.

Rumeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Cihan Günyel’in Değerlendirmesi

Rumeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Cihan Günyel, konuyla ilgili şunları söyledi:

“İran’da özgür bir basın olmadığı için ve tüm basın kuruluşları dini liderin kontrolünde olduğu için, devletin verdiği bilgiler ve istediği haberler üzerinden çok sağlıklı veriler alamıyoruz. Gelen haberler çelişkili ve sağlıklı bir bilgi alınamıyor. Bu durum, olayın ya bir kaza ya da sabotaj sonucu gerçekleşmiş bir suikast olabileceği ihtimalini gündeme getiriyor. İran son dönemlerde İsrail ile büyük problemler yaşadı ve en son füze ve dron saldırıları gerçekleştirdi. İsrail, bunun karşılığını vereceğiz ancak zamanı ve yeri bize saklı demişti. Bu durum, olayın bir suikast olabileceği ihtimalini güçlendiriyor.”

'Kaza İhtimali ve İran’ın Prestij Kaybı'

Eğer bu bir kaza ise, bu durum İran için büyük bir prestij kaybı anlamına gelir. İran, bölgesel büyük iddiaları olan bir ülke ve İsrail’e, Batı’ya kafa tuttuğunu iddia ediyor. Ancak uluslararası kamuoyu, “Siz kendi cumhurbaşkanınızı bile tam önlem alamadan uçuruyorsunuz ve kullandığınız helikopterler neredeyse 46-50 sene önce yapılmış. Ambargo uygulamaları çok olduğu için İran’ın araçlarında demode bir durum var.” şeklinde eleştirilerde bulunuyor. Bu durum, İran’ın uluslararası arenada karşılaştığı zorlukları ve içinde bulunduğu durumu gözler önüne seriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Bak Paris 2024 için judoda kota alan sporcuları tebrik etti

Bakan Bak Paris 2024 için judoda kota alan sporcuları tebrik etti