Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin Ölümü: Lübnan'da 3 Günlük Yas İlan Edildi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin Ölümü: Lübnan'da 3 Günlük Yas İlan Edildi

Lübnan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin hayatını kaybetmesi üzerine 3 günlük resmi yas ilan etti. Tüm resmi kurumlarda bayraklar yarıya indirilecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin Ölümü: Lübnan'da 3 Günlük Yas İlan Edildi
KAYNAK: AA

Lübnan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın trajik bir helikopter kazasında hayatlarını kaybetmeleri üzerine 3 günlük resmi yas ilan etti. Yas süresince tüm resmi kurumlarda bayraklar yarıya indirilecek.

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, taziye mesajında, İran liderlerinin ölümünün derin üzüntü yarattığını belirtti ve yas kararını duyurdu. Mikati'nin açıklamaları, Lübnan resmi haber ajansı NNA tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.

Başbakan Mikati'den Taziye Mesajı

Başbakan Mikati, taziye mesajında İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan'ın elim bir helikopter kazasında hayatlarını kaybetmelerinden duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi. Bu acı olayın ardından Lübnan'da 3 günlük resmi yas ilan edildiği, tüm resmi kurumlarda bayrakların yarıya indirileceği ve devlet televizyonları ile radyolarının programlarının bu olaya göre düzenleneceği belirtildi.

Ne Olmuştu?

İran Cumhurbaşkanı Reisi, dün İran-Azerbaycan sınırında bir barajın açılış törenine katılmıştı. Törenin ardından dönüş yolunda beraberindeki Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve bazı yetkililerle birlikte helikopter kazası geçirdi. Kaza yerine ulaşan İranlı ekipler, kazadan kurtulan olmadığını tespit etti.

İran Anayasayı Koruyucular Konseyi, mevcut cumhurbaşkanlığı görevini, ülkenin lideri Ali Hamaney'in onayının ardından Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Muhbir'in devralacağını açıkladı. Yeni cumhurbaşkanının en fazla 50 gün içinde seçilmesi amacıyla Meclis Başkanı, Yargı Erki Başkanı ve Birinci Cumhurbaşkanı Yardımcısından oluşan kurulun gerekli düzenlemeleri yapacağı belirtildi.

İran'da cumhurbaşkanları, Anayasayı Koruyucular Konseyinin onayladığı adaylar arasından halk tarafından seçiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İran’a Bolivya Venezuela ve Küba’dan Dayanışma Mesajları

İran’a Bolivya Venezuela ve Küba’dan Dayanışma Mesajları