Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya İngiltere'de Aşırı Sağ Olaylarını Kışkırttığı İddia Edilen Kadın Gözaltına Alındı

İngiltere'de Aşırı Sağ Olaylarını Kışkırttığı İddia Edilen Kadın Gözaltına Alındı

İngiltere'de sosyal medyada yaydığı yalan bilgilerle aşırı sağcı sokak olaylarının fitilini ateşlediği iddiasıyla bir kadın gözaltına alındı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İngiltere'de Aşırı Sağ Olaylarını Kışkırttığı İddia Edilen Kadın Gözaltına Alındı
KAYNAK: AA

İngiltere'nin Cheshire bölgesinde, Southport kentinde 29 Temmuz'da meydana gelen bıçaklı saldırının faili hakkında sosyal medyada dezenformasyon yaptığı gerekçesiyle bir kadın gözaltına alındı.

Cheshire Polis Teşkilatı, 55 yaşındaki kadının, ırkçı nefreti körüklemek ve yanlış bilgi yaymak suçlamasıyla gözaltına alındığını duyurdu. Polis Baş Müfettişi Alison Ross, olayların internet ortamında yayılan yanlış bilgilerden kaynaklandığını belirtti ve sosyal medyada doğruluğunu kontrol etmeden bilgi paylaşmanın tehlikelerine dikkat çekti.

Kadın Açıklama Yaptı

Gözaltına alınan kadının Bernadette Spofforth isimli bir iş insanı olduğu öğrenildi. Daily Mail'e konuşan Spofforth, yaptığı paylaşımın yanlış olduğunu ve olaylarla bir ilgisi olmadığını ifade etti. Spofforth, “Bu paylaşımı yaptım. Bir anlık içgüdüyle yapılmış saçma bir şeydi ve beni mahvetti” dedi. Spofforth, paylaşımında Southport saldırganının kimliğini yanlış bir şekilde “Ali Al-Shakati” olarak belirtmişti.

483 Kişi Gözaltına Alındı

Saldırganın kimliğiyle ilgili yayılan yanlış bilgiler, İngiltere'de aşırı sağcı şiddet olaylarının artmasına neden oldu. 30 Temmuz'dan itibaren başlayan şiddet olaylarında çok sayıda göçmen ve polis hedef alındı; camiler, evler, iş yerleri, araçlar zarar gördü. Ülkede aşırı sağcı şiddet sonucu 483 kişi gözaltına alındı, bunlardan 149'u hakim karşısına çıkarıldı.

Saldırganın Kimliği

Southport'taki saldırının ardından, saldırganın kimliği 3 gün sonra Axel Radukubana olarak açıklandı. Galler doğumlu Radukubana'nın Hristiyan olduğu da belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Marmaris Aksaz'da orman yangını

Marmaris Aksaz'da orman yangını