Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya İngiltere Başbakanı Keir Starmer Aşırı Sağcı Şiddetle Mücadele Sözü Verdi

İngiltere Başbakanı Keir Starmer Aşırı Sağcı Şiddetle Mücadele Sözü Verdi

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, ülkede artan aşırı sağcı şiddet olaylarıyla ilgili sert açıklamalarda bulundu. Starmer, şiddet olaylarına karşı güçlü önlemler alacaklarını ve sosyal medya platformlarına uyarılarda bulunacaklarını ifade etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İngiltere Başbakanı Keir Starmer Aşırı Sağcı Şiddetle Mücadele Sözü Verdi
KAYNAK: AA

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, ülke genelinde artan aşırı sağcı şiddet olaylarıyla ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Haftanın başında Southport kentinde yaşanan ve 3 çocuğun öldüğü bıçaklı saldırı sonrası meydana gelen olayları değerlendiren Starmer, ülkede güvenliği sağlama adına kararlı adımlar atacaklarını duyurdu.

Başbakan Starmer, Southport kentinde yaşanan bıçaklı saldırının ardından aşırı sağcı grupların şiddet eylemlerinin arttığını belirtti. Starmer, “Southport, iki kez acıyı yaşadı” diyerek, şehirdeki atmosferin ne kadar gergin olduğunu vurguladı. Saldırganın Müslüman bir sığınmacı olduğuna dair yayılan iddiaların, aşırı sağcı eylemleri tetiklediğine dikkat çekti.

Düzen Ve Hukukun Her Koşulda Korunacağını Belirtti

Starmer, aşırı sağcıların camilere saldırı düzenleyip Nazi selamı verdiklerini ifade ederek, bu tür şiddet olaylarına karşı toplumun dayanışma içinde olduğunu söyledi. “Biz, korkuyu yaymaya çalışanlara ve ayrılık ile nefret ekenlere müsaade etmeyecek bir ülkeyiz” diyen Starmer, düzen ve hukukun her koşulda korunacağını belirtti.

Sosyal medya platformları ile ilgili de konuşan Starmer, bu platformların şiddeti körükleyen içeriklere ev sahipliği yapmaması gerektiğini vurguladı. “İnternette şiddeti övmek suçtur, ifade özgürlüğü değildir” diyen Starmer, sosyal medya şirketlerinin sorumluluklarını yerine getirmelerini istedi.

Dezenformasyon İçin Denetimlerin Artırılacağı Belirtildi

Başbakan, aşırı sağcı şiddet olaylarına karşı poliste yeni düzenlemeler yapacaklarını ve bu konuda üst düzey polis yetkilileri ile adli mercilerle toplantı gerçekleştirdiklerini duyurdu. Ayrıca, sosyal medyada yayılan dezenformasyonun önlenmesi için bu platformlara yönelik denetimlerin artırılacağı belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kurultayında Aylin Nazlı Aka'nın Listesi Belli Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kurultayında Aylin Nazlı Aka'nın Listesi Belli Oldu