Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya İklim Değişikliği Nedeniyle Her Yıl 2,4 Milyar İnsan Yüksek Gece Sıcaklıklarına Maruz Kalıyor

İklim Değişikliği Nedeniyle Her Yıl 2,4 Milyar İnsan Yüksek Gece Sıcaklıklarına Maruz Kalıyor

İklim değişikliği nedeniyle dünya genelinde her yıl yaklaşık 2,4 milyar insan, en az iki hafta boyunca yüksek gece sıcaklıklarına maruz kalıyor. Bu durum, sağlık üzerinde ciddi etkiler yaratıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İklim Değişikliği Nedeniyle Her Yıl 2,4 Milyar İnsan Yüksek Gece Sıcaklıklarına Maruz Kalıyor
KAYNAK: AA

Londra – İklim değişikliği, kömür, petrol ve doğal gaz kullanımının bir sonucu olarak gece sıcaklıklarının artmasına yol açıyor. Climate Central araştırması, 2014-2023 yılları arasında her yıl yaklaşık 2,4 milyar insanın yüksek gece sıcaklıklarından etkilendiğini ortaya koydu.

Araştırmaya göre, yılda en az iki hafta boyunca minimum sıcaklıkların 25 derecenin üzerinde olduğu bölgelerde yaşayan insanlar, gece sıcaklıklarının giderek artması nedeniyle çeşitli sağlık sorunları ile karşılaşıyor. Michelle Young, iklim değişikliği nedeniyle bu yıl boyunca gece sıcaklıklarının yükselmesinin uyku kalitesini düşürdüğünü belirtti. Yüksek gece sıcaklıkları, vücudun soğumasını ve gündüz sıcağından kurtulmasını engelleyerek felç, kardiyovasküler rahatsızlıklar ve ölüm riskini artırıyor. Ayrıca, sıcak geceler uyku kalitesini ve süresini olumsuz etkiliyor. Bu durum, fiziksel ve zihinsel sağlık, bilişsel işlevsellik ve çocukların beyin gelişimi üzerinde geniş çaplı olumsuz etkiler yaratıyor.

Düşük Gelirli Gruplar Daha Fazla Etkileniyor

Konut kalitesi ve klimaya erişimdeki farklılıklar nedeniyle düşük gelirli gruplar, yüksek gece sıcaklıklarından orantısız şekilde etkileniyor. Nick Obradovich, gece sıcaklıklarının artmasının uyku kaybına neden olduğunu ve bunun bir dizi sağlık riskini beraberinde getirdiğini ifade etti.

Ruhsal Sağlık Risklerini Artırıyor

Obradovich, “Geceleri artan sıcaklıklar, uyku kaybıyla birlikte fiziksel ve ruhsal sağlık risklerini artırıyor. Özellikle düşük gelirli insanlar ve yaşlılar daha kötü etkileniyor. Uyku, refahın kritik bir bileşenidir ve bu nedenle insanların uyku kalitelerini korumak için bu sıcaklıkların artışını sınırlamalıyız,” dedi.

Michelle Young, fosil yakıtların kullanımı ve ormanların korunması konusunda acil adımlar atılması gerektiğini vurgulayarak, “Bu yılın en sıcak yıl olması bekleniyor. Küresel sıcaklıkların daha da artmasını önlemek için fosil yakıtların yakılmasını durdurmak ve ormanları korumak hiç bu kadar önemli olmamıştı,” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Macron Netanyahu ile Orta Doğu’daki Gerilimi Görüştü

Macron Netanyahu ile Orta Doğu’daki Gerilimi Görüştü