Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Husiler Kızıldeniz ve Hint Okyanusu’nda İki Gemiyi Vurdu

Husiler Kızıldeniz ve Hint Okyanusu’nda İki Gemiyi Vurdu

Yemen’de İran destekli Husiler, Kızıldeniz ve Hint Okyanusu’ndaki iki gemiyi seyir füzesi ve insansız deniz aracıyla vurduklarını açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Husiler Kızıldeniz ve Hint Okyanusu’nda İki Gemiyi Vurdu
KAYNAK: Haber Merkezi

Yemen’de İran destekli Husiler, Kızıldeniz ve Hint Okyanusu’ndaki iki gemiyi seyir füzesi ve insansız deniz aracıyla vurduklarını açıkladı. Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, Kızıldeniz’de “Transworld Navigator” isimli geminin insansız deniz aracıyla, Hint Okyanusu’nda ise “Stolt Sequoia” isimli geminin seyir füzesiyle vurulduğunu belirtti.

Seri, gemilerin “işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağını” ihlal ettikleri için hedef alındığını ifade etti. Husiler, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına tepki olarak 31 Ekim 2023’ten bu yana Yemen açıklarında İsrailli şirketlere bağlı ticari gemilere el koyuyor ve bazılarına saldırılar düzenliyor.

Husiler tüm gemilerini hedef alacaklarını duyurdu

ABD, küresel deniz ticareti güvenliğinin tehlikeye girdiği gerekçesiyle 18 Aralık 2023’te Husi güçlerine karşı “Refah Muhafızı Operasyonu” adında çok uluslu bir “deniz görev gücü” oluşturdu. ABD ve İngiltere’nin Yemen’deki Husi kontrolündeki bölgelere saldırısı üzerine Husiler, bu ülkelerin tüm gemilerini hedef alacaklarını duyurdu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Netanyahu: Refah'ta yoğun çatışmalar bitiyor Gazze'nin kontrolünü Filistin'e vermeye hazır değilim

Netanyahu: Refah'ta yoğun çatışmalar bitiyor Gazze'nin kontrolünü Filistin'e vermeye hazır değilim