Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Hindistan'da Kavuran Sıcaklarda Elektrik Kesintileri Yaşandı

Hindistan'da Kavuran Sıcaklarda Elektrik Kesintileri Yaşandı

Hindistan'ın başkenti Delhi'de yaşanan rekor sıcaklar, elektrik kesintilerine ve iklim krizine yol açıyor. Şehir, sıcaklık artışının yanı sıra su kriziyle de karşı karşıya.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hindistan'da Kavuran Sıcaklarda Elektrik Kesintileri Yaşandı
KAYNAK: Haber Merkezi

Hindistan'ın başkenti Delhi, uzun süreli ve rekor seviyede seyreden sıcak hava dalgasıyla sarsıldı. Klimalar gibi soğutma cihazlarının yoğun kullanımı, enerji kaynaklarını zorlayarak şehirde sık sık elektrik kesintilerine sebep oluyor.

Şehir ve kuzey Hindistan'daki diğer bölgeler, haftalardır 44-45 derece sıcaklıkla mücadele ediyor. Delhi'nin havaalanında meydana gelen uzun süreli elektrik kesintisi, terminal hizmetlerini olumsuz etkiledi. Havayolu personeli bilgisayar başında beklerken, check-in kontuarlarında uzun kuyruklar oluştu.

Şehir aynı zamanda ciddi bir su kriziyle mücadele ediyor. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, su kıtlığı nedeniyle vatandaşların su kamyonlarına yönelik yoğun talebini gösteriyor.

Meteorolojik Uyarılar Yapıldı

Meteoroloji yetkilileri, kuzey Hindistan'daki sıcak hava dalgasının önümüzdeki günlerde de devam edeceğini belirtirken, Mart ayından bu yana birçok kişinin aşırı sıcaklar nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kaş'ta 37 kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Kaş'ta 37 kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı