Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Hindistan'da Aşırı Sıcaklarda 15 Kişi Hayatını Kaybetti

Hindistan'da Aşırı Sıcaklarda 15 Kişi Hayatını Kaybetti

Hindistan'da aşırı sıcaklar devam ediyor. Bihar ve Odisha eyaletlerinde son 24 saatte en az 15 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, sıcaklıkların düşmesini beklerken, açık hava etkinlikleri yasaklanıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hindistan'da Aşırı Sıcaklarda 15 Kişi Hayatını Kaybetti
KAYNAK: İHA

Hindistan son zamanlarda aşırı sıcaklarla mücadele ediyor. Yeni Delhi'nin bazı bölgelerinde termometrelerin 52,9 santigrat dereceye kadar çıktığı ve bu sıcaklığın ülkenin şimdiye kadar yaşadığı en yüksek sıcaklık olduğu bildirildi.

Meteoroloji biriminden yapılan açıklamada, Hindistan'ın merkezinde ve kuzeybatısında sıcaklığın önümüzdeki günlerde düşmesinin beklendiği ancak ülkenin doğusunda normalden 4,5 C ila 6,4 derece daha yüksek sıcaklıkta hava dalgasının devam edeceği belirtildi.

Bihar ve Odisha'da Ölümler Artıyor

Son 24 saat içinde Bihar ve Odisha eyaletlerinde en az 15 kişi sıcaklar nedeniyle hayatını kaybetti. Rourke bölgesindeki Odisha'da 10 kişi hayatını kaybederken, Aurangabad şehrinde Bihar'da 5 kişi güneş çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Bihar sınırındaki Jharkhand eyaletinde ise 3 kişi hayatını kaybetti.

Yolda Kaybedilen 7 Can

Yetkililer, son olarak yolda kaybedilen 7 kişinin daha olduğunu açıkladı. Ölüm nedenlerinin kesinleşmesi için otopsi yapılacağı ve ölüm sayısının artabileceği belirtildi.

Açık Hava Etkinlikleri Yasaklandı

Odisha hükümeti, aşırı sıcaklar nedeniyle 11.00-15.00 saatleri arasında açık hava etkinliklerini yasakladı. Bu önlemle sıcak hava etkisi altındaki insanların korunması amaçlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kurbanlık fiyatlarındaki zamlar yıllık enflasyonu aştı! Kurban fiyatları yüzde 300 arttı

Kurbanlık fiyatlarındaki zamlar yıllık enflasyonu aştı! Kurban fiyatları yüzde 300 arttı