Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Harz Dağları'nda Büyük Orman Yangını

Harz Dağları'nda Büyük Orman Yangını

Almanya'nın Saksonya-Anhalt eyaletindeki Harz Dağları'nda çıkan orman yangını, Brocken Dağı'nı etkisi altına aldı. Yangının kontrol altına alınması için geniş çaplı bir müdahale yürütülüyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Harz Dağları'nda Büyük Orman Yangını
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Dün, Almanya'nın Saksonya-Anhalt eyaletindeki Harz Dağları'nda, Brocken Dağı'nda başlayan büyük bir orman yangını meydana geldi.

Yangının yayılması sonucu, dağda 1000 metre uzunluğundaki bir bölgenin alevlere teslim olduğu bildirildi. Henüz kaç hektar alanın etkilendiğine dair kesin bir bilgi verilmedi.

Kontrol Altına Alma Çabaları

Yangının kontrol altına alınamadığı, Brocken Dağı’ndaki Milli Park’ın kapatıldığı belirtilirken, yaklaşık 500 kişinin otobüslerle bölgeden tahliye edildiği açıklandı. Yangına müdahale için bir uçak ve bir helikopter kullanıldı. Ayrıca, 150 itfaiye eri yangın söndürme çalışmalarında görev alıyor. Gün içinde 3 uçak ve bir helikopterin daha müdahaleye destek vermesi bekleniyor.

Diğer Yangınlar ve Uyarılar

Eyaletin doğusundaki Oranienbaum beldesi çevresinde çıkan başka bir orman yangınına da iki helikopterle müdahale edildi. Bölge sakinleri, dumandan etkilenmemeleri için kapı ve pencerelerini kapatmaları konusunda uyarıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ağır okul çantalarına dikkat! Sırt sağlığı için çocukların çantası nasıl olmalı?

Ağır okul çantalarına dikkat! Sırt sağlığı için çocukların çantası nasıl olmalı?