Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya HAMAS saldırısının tespit edilememesinin nedeni 'Huawei' mi

HAMAS saldırısının tespit edilememesinin nedeni 'Huawei' mi

HAMAS’ın ‘Aksa Tufanı’ harekatı sonrasında İsrail istihbarat örgütü MOSSAD’ın operasyonu öngörememesinin sebebinin HUAWEİ markasının olduğu iddia edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
HAMAS saldırısının tespit edilememesinin nedeni 'Huawei' mi

Hamas'ın "Aksa Tufanı" operasyonu öncesinde, Hamas'ın üst düzey yöneticilerinin MOSSAD ve CIA tarafından kullanılan teknik izleme sistemlerine yakalanmadan iletişim kurduğu haberleri şaşkınlık yarattı.

Olay sonrasında İsrail'in istihbarat açığı dünya gündeminin önde gelen konularından biri haline gelirken, İsrail basını bu olayı İsrail hükümeti ve ordusuna yönelik eleştirilerle karşıladı. Ayrıca, Yom Kippur savaşının 50. yıldönümünde yaşanan bu olay, İsrail istihbaratının istihbarat zaafının bir işareti olarak değerlendirildi.

Bu olayın ardından "MOSSAD ve CIA operasyondan haberi yok muydu?" soruları özellikle sosyal medyada gündem oldu. Ayrıca, Hamas'ın operasyon öncesinde iletişim kurmak için Huawei telefonlarını ve sistemlerini kullandığı iddiası büyük yankı uyandırdı.

Eski MI6 ajanlarından Aimen Dean, sosyal medyada şunları paylaştı: "Neden İsrail, Hamas'ın İsrail'e karşı cesur bir işgal planını nasıl tespit edemedi? Kısmi Cevap: Huawei! Evet, son 30 aydan fazla bir süredir Hamas liderleri ve militanları, Huawei telefonları, tabletleri ve dizüstü bilgisayarlarını kullanıyor."

Başka bir kullanıcı ise, ABD'nin Huawei'den neden bu kadar nefret ettiğini şimdi anladıklarını belirterek, "Görünüşe göre Hamas liderleri, Batılı istihbarat kurumlarının dinleme yeteneklerini engellemek için Huawei telefonlarını kullanmışlar. ABD'nin Huawei'den neden bu kadar istemediğini şimdi anlayabiliyoruz. Gizliliğinizi CIA'nın önünde açığa çıkarmamak istiyorsanız, lütfen Huawei telefonları satın alın." şeklinde yorumlar yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da avokado hırsızları yakalandı

Antalya'da avokado hırsızları yakalandı