Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Güney Kore'de Sahte Cins*l İçerikli Görüntüler Üzerine Telegram'a Soruşturma Başlatıldı

Güney Kore'de Sahte Cins*l İçerikli Görüntüler Üzerine Telegram'a Soruşturma Başlatıldı

Güney Kore'de yapay zeka kullanılarak oluşturulan sahte cins*l içerikli görüntülerin yayılması üzerine Telegram'a yönelik ön soruşturma başlatıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Güney Kore'de Sahte Cins*l İçerikli Görüntüler Üzerine Telegram'a Soruşturma Başlatıldı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Güney Kore'de yapay zeka teknolojisiyle oluşturulan "sahte cins*l içerikli görüntüler" büyük bir infiale yol açtı. Yonhap'ın haberine göre, bu görüntülerin yayıldığı Telegram uygulamasına yönelik "suça yataklık etme" gerekçesiyle ön soruşturma açıldı.

Ulusal Soruşturma Ofisi Başkanı Woo Jong-soo, Telegram'ın devlet soruşturma organlarına hesap bilgileri gibi verileri sağlamadığını belirtti. Soruşturmada karşılaşılan zorluklara dikkat çeken Woo, "Telegram'ı soruşturmak için Fransız makamları ve uluslararası kurumlarla işbirliği yapmayı planlıyoruz" dedi.

"Deepfake" Olayları Toplumsal Tepki aldı

Güney Kore'de, okul ve üniversitelerle bağlantılı bazı sohbet gruplarında, "deepfake" adı verilen yöntemle oluşturulan ve çoğunluğunu kadın ve kız çocuklarının oluşturduğu cinsel içerikli görüntülerin yayıldığı tespit edildi. Sosyal medya kullanıcılarının tanıdıkları kişilerin fotoğraflarını kullanarak sahte görüntüler oluşturması, ülke genelinde büyük tepkilere yol açtı.

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, "Mağdurlar çoğunlukla reşit değil, görüntüleri yayan kişiler ise gençlerden oluşuyor." açıklamasında bulundu.

Seul Merkez Bölge Mahkemesi, yaklaşık 400 deepfake videosu üretip 1700 civarı görüntüyü internette yayan 28 yaşındaki bir kişiyi suçlu buldu. Sahte cinsel içerikli görüntülerin paylaşıldığı gruplardan birinin 133 binden fazla üyesi olduğu ve mağdurlarının çoğunun ortaokul, lise öğrencileri, üniversite öğrencileri, öğretmenler ve askeri personel olduğu belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beyanname nedir? Beyanname ne işe yarar?

Beyanname nedir? Beyanname ne işe yarar?