Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Güney Kore’de Polis Doktor Grevlerini Destekleyen Meslek Birliklerine Baskın Yaptı

Güney Kore’de Polis Doktor Grevlerini Destekleyen Meslek Birliklerine Baskın Yaptı

Güney Kore'de doktorlar, hükümetin tıp öğrencisi kabulü planına karşı grevde. Polis, grevi destekleyen meslek birliklerine baskın düzenledi. Hükümet, greve katılan doktorlara yasal işlem başlatıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Güney Kore’de Polis Doktor Grevlerini Destekleyen Meslek Birliklerine Baskın Yaptı

Güney Kore'de hükümetin üniversitelere daha fazla tıp öğrencisi kabul etme planına karşı greve çıkan asistan ve stajyer doktorlar, yasaları ihlal etmekle suçlanıyor. Seul polisi, grevi destekleyen Kore Tabipler Birliği (KMA) ve Seul Tabipler Birliği'nin (SMA) merkezlerine baskın düzenledi. Yetkililerin cep telefonu ve bilgisayarlarında inceleme yapıldığı bildirildi.

Güney Kore Sağlık Bakanlığı, greve çıkan stajyer doktorlara destek vererek toplu istifaları kışkırttıkları gerekçesiyle KMA Acil Durum Komitesi Başkanı Kim Taek-woo ve eski KMA Başkanı Lim Hyeon-taek dahil bazı meslek örgütü yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Hükümetin Süresi Dolmuştu: Doktorlar Kararlı

Güney Kore’deki eğitim hastanelerinde görevli stajyer doktorlar, hükümetin üniversitelere daha fazla tıp öğrencisi kabul etme planını protesto etmek amacıyla 20 Şubat'ta greve başlamıştı. Krize neden olan grev nedeniyle rutin sağlık hizmetleri aksarken, ciddi medikal operasyonların yapılamadığı açıklanmıştı. Ambulansın hastaneler tarafından kabul edilmemesi sonucunda yaşlı bir kadın hayatını kaybetmişti.

Güney Kore hükümeti greve katılan doktorlara yeniden işbaşı yapmaları için 29 Şubat’a kadar süre verirken, görevine dönmeyen doktorlar hakkında yasal işlem başlatılacağı duyurulmuştu. Ancak yaklaşık 10 bin doktordan yalnızca 294’ü görevlerine geri dönmüştü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Merkez Bankası'nın ödeme sistemleri yenilendi

Merkez Bankası'nın ödeme sistemleri yenilendi