Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Fransa'daki protestolarda 243 gözaltı

Fransa'daki protestolarda 243 gözaltı

Fransa'daki Ulusal Meclis'te hükümete karşı verilen gensoru önergesinin reddedilmesinin ardından Paris'te düzenlenen gösterilerde 243 kişi gözaltına alındı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fransa'daki protestolarda 243 gözaltı

Gösteriler, tartışmalı emeklilik reformu nedeniyle gerçekleşti. Reform, emeklilik yaşı kademeli olarak artırılacak ve tam emeklilik maaşı alabilmek için 43 yıl çalışma gerektirecek. İlk gensoru önergesi 278 milletvekilinin lehte oy vermesine rağmen 287 salt çoğunluk sağlanamaması nedeniyle reddedildikten sonra, protestocular Paris ve Lyon'da sokaklara döküldü. Göstericiler, bariyerler kurup konteynerleri ateşe verdi. Polis, göstericilere göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti ve 240 kundaklama nedeniyle toplam 243 kişiyi gözaltına aldı. İtfaiye ekipleri, alev alan konteynerleri söndürdü.

Ülke genelinde protestolara yol açan reforma göre, Fransa'da 1 Eylül'den itibaren emeklilik yaşı her yıl 3 ay kademeli olarak artırılacak. Emeklilik yaşı 2027'de 63 yıl 3 aya, 2030'da ise 64 yıla ulaşacak. 2027'den itibaren emeklilik maaşının tamamını alabilmek için 43 yıl çalışmış olmak gerekecek. (İHA)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Özlem Leman Derman'dan geri dönüş

Özlem Leman Derman'dan geri dönüş