Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Finlandiya'da Parlamento Üyesi Razmyar Hükümeti Gazze Politikasında "İkiyüzlü" Olmakla Eleştirdi

Finlandiya'da Parlamento Üyesi Razmyar Hükümeti Gazze Politikasında "İkiyüzlü" Olmakla Eleştirdi

Finlandiya Parlamentosu üyesi Nasima Razmyar, ülkesinin Gazze politikasını eleştirerek hükümeti İsrail ile silah ticareti yapmasından dolayı "ikiyüzlü" olmakla suçladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Finlandiya'da Parlamento Üyesi Razmyar Hükümeti Gazze Politikasında "İkiyüzlü" Olmakla Eleştirdi
KAYNAK: AA

Finlandiya Parlamentosu'nun Afganistan doğumlu üyesi ve Sosyal Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Nasima Razmyar, ülkesinin Gazze politikasını sert bir şekilde eleştirdi. Helsinki Times'ın haberine göre, Razmyar, Finlandiya hükümetinin İsrail ile olan silah ticaretini "ikiyüzlülük" olarak nitelendirdi.

Razmyar, "Finlandiya hükümetinin, soykırım yapan bir devletle silah ticareti yapması iki yüzlülüktür." ifadesini kullandı. Ayrıca hükümeti, İsrail'e karşı ticari yaptırım uygulamaya çağırarak, "Hükümet artık durumu gözlemleme bahanesinin arkasına saklanamaz." dedi.

UNRWA'ya Desteğin Askıya Alınmasını Eleştirdi

Razmyar, Finlandiya'nın Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) olan finansal desteğini askıya almasını da eleştirdi. Finlandiya'nın Gazze'deki saldırılara karşı sadece belirsiz bir temennide bulunmaktan öteye geçmediğini belirten Razmyar, somut adımlar atılmadığını vurguladı.

39 Bin 897 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'te başlattığı operasyonlarda bugüne kadar 39 bin 897 Filistinli hayatını kaybetti. Bu sayının büyük bir kısmını çocuklar ve kadınlar oluşturuyor. Çatışmalar sırasında sivil altyapı büyük oranda tahrip edildi ve binlerce kişi hala enkaz altında.

İsrail ordusu, operasyonlar sırasında 690 asker kaybettiğini açıkladı. Çatışmalara ara verilen dönemlerde ise esir değişimleri gerçekleştirildi, ancak İsrail binlerce Filistinliyi hapsetmeye devam etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İcradan satılık 2012 model BMW marka

İcradan satılık 2012 model BMW marka