Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Filistin'in BM'ye Tam Üyelik Başvurusu Kabul Komitesi'ne İletildi

Filistin'in BM'ye Tam Üyelik Başvurusu Kabul Komitesi'ne İletildi

Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusu, Kabul Komitesi'ne iletildi ve bu ay içinde görüşülecek. Ancak, üyelik için gerekli olan oylama süreci belirsizliğini koruyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Filistin'in BM'ye Tam Üyelik Başvurusu Kabul Komitesi'ne İletildi
KAYNAK: İHA

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Filistin'in Birleşmiş Milletler'e tam üyelik başvurusunu Kabul Komitesi'ne iletti. Başvuru, bu ay içinde görüşülecek.

Nisan ayında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Başkanlığı görevini yürüten Malta Temsilcisi Vanessa Frazier, başvurunun değerlendirilmek üzere Kabul Komitesi'ne yönlendirildiğini açıkladı. Bu karar, Filistin tarafından memnuniyetle karşılandı. Filistin yönetimi, 2011 yılında yaptığı tam üyelik başvurusunu geçtiğimiz hafta resmen yenilemişti.

Kabul Komitesi, Filistin'in Birleşmiş Milletler üyeliği için gerekli şartları taşıyıp taşımadığını inceleyecek. Ardından Filistin'in "tam üyeliği" Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde oylanacak.

Filistin'in Birleşmiş Milletler'e tam üye olabilmesi için Güvenlik Konseyi'nde 9 kabul oyu alması gerekiyor. Bu oylamada, beş daimi üye olan ABD, Rusya, Fransa, Britanya ve Çin'in de veto hakkını kullanmaması gerekmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail'in Gazze'ye Saldırıları Son 24 Saatte 153 Can Daha Aldı

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları Son 24 Saatte 153 Can Daha Aldı