Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Filistin'den İsrailli Bakan Smotrich İçin UCM'den Tutuklama Talebi

Filistin'den İsrailli Bakan Smotrich İçin UCM'den Tutuklama Talebi

Filistin, Gazze'de insani yardımların engellenmesini ve 2 milyon sivilin açlıktan ölmesini savunan İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich için Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM)'nden tutuklama emri talep etti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Filistin'den İsrailli Bakan Smotrich İçin UCM'den Tutuklama Talebi
KAYNAK: AA

Filistin, Gazze'de 2 milyon sivilin açlıktan ölmesi pahasına bölgeye insani yardım ulaştırılmasını engellemenin "haklı ve ahlaki" olduğunu savunan İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich için Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM)'nden tutuklama emri talep etti.

"Soykırım Politikasının Açık İtirafı"

Filistin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Smotrich'in bu ifadeleri, "soykırım politikasını benimsemenin ve bununla övünmenin açık bir itirafı" olarak değerlendirildi. Açıklamada, İsrailli Bakan'ın sözlerinin uluslararası hukuk kurallarının ve insanlığın temel ilkelerinin açık bir ihlali olduğu vurgulandı.

Smotrich'in bu ifadelerinin, Uluslararası Adalet Divanı (UAD)'na ve uluslararası meşruiyet kararlarına açık bir meydan okuma olduğu da belirtilen açıklamada, bu tür açıklamaların uluslararası toplum tarafından güçlü bir şekilde kınanması gerektiği ifade edildi.

Gazze'ye İnsani Yardımların Engellenmesi Çağrısı Yapmıştı

İsrailli Bakan Smotrich, Israel Hayom adlı yayın kuruluşu tarafından 5 Ağustos'ta düzenlenen bir konferansta, Gazze Şeridi'ne insani yardımların engellenmesi gerektiğini savunmuş ve 2 milyon sivilin açlıktan ölmesinin "meşru" olduğunu ima etmişti. Smotrich, Gazze Şeridi'nin tamamının kontrol altına alınması gerektiğini de dile getirmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
YouTube yeni özelliğini test etmeye başladı

YouTube yeni özelliğini test etmeye başladı