Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Fas'ta Deprem Sonrası 1000 Ev Onarıldı 49 Bin 632 Evde Çalışmalar Sürüyor

Fas'ta Deprem Sonrası 1000 Ev Onarıldı 49 Bin 632 Evde Çalışmalar Sürüyor

Fas, El-Huz merkezli depremin ardından yeniden yapılanma sürecinde, 1000 evin onarımını tamamladı. 49 bin 632 evin inşaat ve tadilat çalışmaları ise devam ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fas'ta Deprem Sonrası 1000 Ev Onarıldı 49 Bin 632 Evde Çalışmalar Sürüyor
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Fas, 8 Eylül 2023'te El-Huz merkezli yaşanan 7 büyüklüğündeki deprem sonrası yeniden yapılanma sürecinde önemli bir yol kat etti. Fas Başbakanı Aziz Ahnuş, depremden etkilenen bölgelerin yeniden inşası ve imarı konusunda ilgili bakanlarla yaptığı toplantıda, hükümetin süreci hızlandırma çalışmalarını değerlendirdi.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, yaklaşık 1000 evin onarım çalışmalarının tamamlandığı, ancak 49 bin 632 evde inşaat ve tadilat çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Bu süreçte Fas hükümeti, depremzedelere evlerini onarma ve yeniden inşa etme konusunda her türlü desteği sağlıyor.

55 bin 142 yapı için imar izni verildi

Depremde hasar gören evlerin yeniden inşası için 55 bin 142 yapı için imar izni verildiği kaydedildi. Hükümet, kısmen ya da tamamen yıkılan evlerin eski haline getirilebilmesi için tüm imkanlarını seferber etmiş durumda. Faslı aileler ise hükümetin sunduğu bu imkanlardan yararlanmaya davet edildi.

7 büyüklüğünde deprem binlerce can aldı

El-Huz bölgesi merkezli olarak meydana gelen 7 büyüklüğündeki deprem, 2 bin 690 kişinin hayatını kaybetmesine, 6 bin 125 kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Depremden etkilenen bölgedeki yaklaşık 2 milyon 800 bin kişi, nüfusun üçte ikisine tekabül ediyor. Depremin yıkıcı etkisiyle 60 bin evin kısmen ya da tamamen yıkıldığı açıklanmıştı.

Hükümetten destek çağrısı

Fas Başbakanı Aziz Ahnuş, depremden etkilenen bölgelerde yaşayan vatandaşlara yönelik, hükümet desteğinden yararlanmaları ve evlerini onarma sürecine dahil olmaları çağrısında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yeni eğitim döneminde öğrencilerin göz sağlığına dikkat!

Yeni eğitim döneminde öğrencilerin göz sağlığına dikkat!