Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Eygi'nin Ailesi ABD'den Bağımsız Soruşturma Talep Etti

Eygi'nin Ailesi ABD'den Bağımsız Soruşturma Talep Etti

Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail askerleri tarafından öldürülmesi sonrası ailesi, ABD Başkanı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken'dan bağımsız bir soruşturma başlatmalarını talep etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Eygi'nin Ailesi ABD'den Bağımsız Soruşturma Talep Etti
KAYNAK: Anadolu Ajansı

İsrail askerlerinin Batı Şeria’daki bir protesto sırasında 26 yaşındaki Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’yi öldürmesi uluslararası tepkilere yol açtı. Eygi'nin, İsrailli bir keskin nişancı tarafından başından vurularak ağır yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı, ancak kurtarılamadığı bildirildi.

Eygi'nin ailesi, ABD Başkanı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken'dan bağımsız bir soruşturma başlatmalarını talep etti. Aile, Eygi'nin ölümünün hukuksuz ve acımasız olduğunu vurgulayarak, Beyaz Saray'ın ve Dışişleri Bakanlığı'nın taziye dileklerinin yeterli olmadığını belirtti. Açıklamada, "Başkan Biden, Başkan Yardımcısı Harris ve Dışişleri Bakanı Blinken'ı bu cinayeti soruşturmak ve suçluların hesap vermesini sağlamak için harekete geçmeye çağırıyoruz" denildi.

BM kapsamlı soruşturma talep etti

Beyaz Saray, Eygi'nin trajik ölümünden derin şekilde rahatsızlık duyduğunu ifade etti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, olayın koşulları hakkında acil olarak daha fazla bilgi topladıklarını belirtti. BM, Eygi'nin ölümünün kapsamlı bir şekilde soruşturulmasını talep etti.

Türkiye’nin Tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eygi'nin öldürülmesini lanetleyerek, İsrail'in işlediği insanlığa karşı suçların hukuk önünde hesap vermesi için çaba göstermeye devam edeceklerini vurguladı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı da cinayeti kınayarak, olayın uluslararası alanda takipçisi olacaklarını belirtti.

Ayşenur Ezgi Eygi, Filistinli çiftçilere destek amacıyla Uluslararası Dayanışma Hareketi (ISM) gönüllüsü olarak çalışıyordu. 2003 yılında İsrail buldozeri tarafından ezilerek öldürülen Rachel Corrie'nin ardından, Eygi, ISM'nin öldürülen ikinci üyesi oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İpad Mini 7 Ne Zaman Tanıtılacak? Özellikleri Neler?

İpad Mini 7 Ne Zaman Tanıtılacak? Özellikleri Neler?