Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Everest Dağı'nda Kaybolan Dağcı Hayatını Kaybetti

Everest Dağı'nda Kaybolan Dağcı Hayatını Kaybetti

Everest Dağı'nda tırmanış sırasında kaybolan Kenyalı dağcı ve rehberi, oksijen desteği olmadan zirveye tırmanmaya çalışırken hayatını kaybetti. Himalaya'da yaşanan bu trajedi, dağcılık camiasını yasa boğdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Everest Dağı'nda Kaybolan Dağcı Hayatını Kaybetti
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Everest Dağı'nın zirvesine tırmanmaya çalışırken kaybolan Kenyalı dağcı Joshua Cheruiyot Kirui ve onun 44 yaşındaki Nepalli rehberi Nawang Sherpa, sonunda ölü olarak bulundu.

40 yaşındaki Kirui ve Sherpa, oksijen desteği olmadan Everest'in zirvesine tırmanma girişiminde bulunurken kaybolmuştu. Everest'e tırmanmak, deneyimli dağcılar için bile son derece zor ve riskli bir macera olarak görülüyor.

Sherpa'nın Anormal Davranışları

Nepal gazetesi Himalayan Times'a göre, rehber Nawang Sherpa, ana kampa dönme teklifini reddetti ve alışılmadık davranışlar sergiledi. Ayrıca geri dönmeyi ve şişelenmiş oksijen kullanmayı reddetti. Yetkililer, ikiliyle iletişimin kesildiğini doğruladı.

Ölüm Öncesi Güven Dolu Paylaşımlar

Kirui, Instagram'da yaptığı son paylaşımda, ek oksijen olmadan Everest'i başarabileceğine olan inancını dile getirdi. "Oksijensiz bir girişim, özel hazırlıkları ve riskleriyle birlikte gelir; fiziksel olarak vücudum hazır" şeklinde yazdı.

Kirui'nin Kenyalı dağcı arkadaşı James Muhia, düzenli olarak güncellemeler yaparak, "Kardeşimiz şimdi dağda dinleniyor. Uzun bir geceydi" dedi. Kirui'nin ölümü, aynı hafta içinde Everest'te kaydedilen dördüncü ölüm oldu. Himalayan Times'ın aktardığına göre, bir Rumen dağcı, bir İngiliz dağcı ve onun Nepalli rehberi de aynı hafta aynı güzergahta hayatını kaybetti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gamze Taşcıer'den Emeklilere Miting Çağrısı: "Derinleşen Ekonomik Krize Dur Demek İçin Alanlardayız"

Gamze Taşcıer'den Emeklilere Miting Çağrısı: "Derinleşen Ekonomik Krize Dur Demek İçin Alanlardayız"