Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Erdoğan Riyad'daki zirvede: Gazze'de birkaç saat değil kalıcı barış gerek

Erdoğan Riyad'daki zirvede: Gazze'de birkaç saat değil kalıcı barış gerek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi'nde önemli mesajlar verdi. Erdoğan, Gazze'deki durumu değerlendirirken: 'Gelinen aşamada birinci öncelik ateşkesin sağlanması ve insani yardımların kesintisiz ulaştırılmasıdır' dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erdoğan Riyad'daki zirvede: Gazze'de birkaç saat değil kalıcı barış gerek
MUHABİR: NİHAT SARAÇ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi'nde önemli mesajlar verdi. Erdoğan, Gazze'deki durumu değerlendirirken, "Gelinen aşamada birinci öncelik ateşkesin sağlanması ve insani yardımların kesintisiz ulaştırılmasıdır. BM yetkilisi İsrail'in saldırılarına 4 saat ara verme kararının alaycı ve zalimce olduğunu ifade ediyor. Biz de söz konusu karara aynı şekilde yaklaşıyoruz. Acil olan birkaç saatlik ara değil, kalıcı ateşkestir." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'da düzenlenen Olağanüstü İslam Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Toplantımızın Filistinli kardeşlerimizle birlikte tüm İslam dünyası için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bugünkü zirvemizde İslam alemi olarak Filistin halkı ile dayanışmamızı çok net biçimde göstermiş oluyoruz. Verdiğimiz bu dayanışma mesajını alacağımız ve uygulamaya koyacağımız kararlarla perçinleyeceğiz." şeklinde konuşarak İsrail zulmünü kınadı.

riyad-daki-gazze-zirvesine-cumhurbaskani-erdogan-16523490_8173_m

Eşi benzeri görülmemiş barbarlık şeklindeki ifadeleriyle konuşmasını sürdüren Erdoğan, '7 Ekim'den bu yana Gazze ve Ramallah'a yaşananları tarif etmeye kelimeler kifayetsiz kalıyor. Hastanelerin, ibadethanelerin, okulların, mülteci kamplarının, ambulansların bombalandığı güvenli denilen bölgelere göç eden sivillerin katledildiği tarihte eşi benzeri görülmemiş bir barbarlıkla karşı karşıyayız. Hastane koridorlarında masum bedenleri sıra sıra dizilen çocuklar, sevip koklayamadıkları evlatlarına sarılarak can veren analar, enkaz yığınına dönen binalarda elleriyle aile fertlerini arayan babalar hasılı doğrudan sivilleri hedef alan saldırılarda yitip giden hayatlar tam 36 gündür süregiden vahşetin birer şahididir' şeklinde ifade etti.

cumhurbaskani-erdogan-riyad-daki-kritik-zirvede-16523490_983_m

cumhurbaskani-erdogan-riyad-daki-kritik-zirvede-16523490_488_m

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
1800 yıllık sır perdesi gizemli Kadın heykeli ortaya çıktı!

1800 yıllık sır perdesi gizemli Kadın heykeli ortaya çıktı!