Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Endonezya Dışişleri Bakanı: İsrail'in Uluslararası Yükümlülüklerine Bağlı Kalma Niyeti Yok

Endonezya Dışişleri Bakanı: İsrail'in Uluslararası Yükümlülüklerine Bağlı Kalma Niyeti Yok

Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'in Filistin topraklarındaki işgaline ilişkin görüşmeler devam ediyor. Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, İsrail'in uluslararası yükümlülüklerine bağlı kalmama niyetini vurgularken, diğer ülkeler de işgalin yasadışı olduğunu belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Endonezya Dışişleri Bakanı: İsrail'in Uluslararası Yükümlülüklerine Bağlı Kalma Niyeti Yok
KAYNAK: İHA

Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, UAD'de gerçekleştirdiği konuşmasında, "İsrail’in uluslararası yasal sorumluluklarına bağlı kalma niyeti olmadığı açıktır. Hiçbir devlete, daha zayıf bir devlete istediğini yapma serbestliği verilmemelidir. Bu nedenle uluslararası hukuk var" dedi.

Namibya Adalet Başkanı: İsrail'in Filistin'i İşgali Yasadışı

Lahey kentindeki Barış Sarayı’nda gerçekleştirilen oturumlarda konuşmasına İsrail'in işgaline ilişkin acı dolu sömürge tarihini anlatarak başlayan Namibya Adalet Başkanı Yvonne Dausab, mahkemenin İsrail’in Filistin topraklarını işgal etmesini yasadışı olarak tanımasını istedi. Namibya ve Filistin arasındaki “acı dolu” benzerliğe dikkat çeken Dausab, “Kendilerini yönetme hakkını kullanmak yerine Filistinliler ile Namibyalılar insanlık onurunun kaybına ve topraklarının, doğal kaynaklarının çalınmasına maruz kaldılar” dedi. Namibya’nın hala uzun ve yasa dışı işgalinden mustarip olduğunu kaydeden Bakan Yvonne Dausab, “UAD, kurtuluş mücadelemizde hayati rol oynadı. Mahkeme, kendi geleceğini tayin hakkını yasal bir zorunluluk olarak teyit ederek 1990 yılında Namibya'nın bağımsızlığına giden yolu açmıştı. Namibya'nın apartheid deneyimi nedeniyle, Filistin halkına karşı işlenen acımasız zulümleri görmezden gelemeyiz. Mahkemeden de görmezden gelmemesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Norveç: İsrail'in İşgali 'Fiili İlhak'

Norveç temsilcisi, "İsrail'in işgali ‘fiili ilhak'tır” dedi. İşgal altındaki Batı Şeria’da ve Doğu Kudüs’teki İsrailli yerleşimciler bölgede kalıcı bir barış ihtimalinin önündeki başlıca engellerden birini teşkil ediyor. UAD, 2004 yılındaki tavsiye kararında, Doğu Kudüs’te ve çevresinde duvar inşaatını uluslararası hukuka aykırı bulmuştu. Sahadaki gelişmeler, işgalin fiili bir ilhaka dönüşüp dönüşmediğini sorgulamak için gerekçe. Böyle uzun süreli bir işgalin neden olacağı yasal sonuçlar, kendi geleceğini tayin etme hakkını ihlal ediyor. Her devletin insanlarını bu haktan mahrum bırakacak her türlü eylemden kendini korumak görevine sahip” ifadelerini kullandı.

Umman: Filistin Halkı Adil Olmayan Koşullarda Yaşıyor

Umman temsilcisi Abdullah bin Salem bin Hamad Alharthy, “Filistin işgal, baskı, adaletsizlik ve aşağılama altında yaşarken uluslararası toplum bağımsız bir devlet olarak yaşama arzusunu gerçekleştirmelerini sağlamada başarısız olmuştur” dedi. Alharthy, İsrail'in Filistin topraklarındaki işgali ve yerleşimci politikasının uluslararası hukuka aykırı olduğunu vurguladı.

Pakistan: İlhak Tüm Filistin Topraklarına Uygulanıyor

Pakistan adına konuşan Hukuk ve Adalet Bakanı Ahmed Irfan Aslam, İsrail’in Filistin topraklarındaki işgalini “geri döndürülemez” kılmaya çalıştığını ifade etti. Aslam, İsrail'in Filistin topraklarına uyguladığı işgali eleştirerek, "İki devletli çözüm barış temelli olmalı" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivasspor Pendikspor maçı öncesi son antrenmanlarını yaptı

Sivasspor Pendikspor maçı öncesi son antrenmanlarını yaptı