Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Ekvador Quito'da Orman Yangını Nedeniyle Olağanüstü Hal İlan Edildi

Ekvador Quito'da Orman Yangını Nedeniyle Olağanüstü Hal İlan Edildi

Ekvador'un başkenti Quito'da üç gündür süren orman yangını, büyük tahribata yol açtı. Şehirde olağanüstü hal ilan edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ekvador Quito'da Orman Yangını Nedeniyle Olağanüstü Hal İlan Edildi
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Ekvador'un başkenti Quito'da üç gündür süren orman yangını, büyük tahribata yol açtı.

Şehirde olağanüstü hal ilan edilirken, yangına 2 bin itfaiyeci, askeri personel ve kurtarma ekibi müdahale ediyor.

Quito'daki yangın 3 gündür devam ediyor

Ekvador'un başkenti Quito'nun Guapulo bölgesinde çıkan orman yangını, kentin son yıllarda karşı karşıya kaldığı en büyük felaketlerden biri olarak kaydedildi. Quito Belediye Başkanı Pabel Munoz, yangının etkileri nedeniyle kentte olağanüstü hal ilan ettiklerini duyurdu. Munoz, bu kararla birlikte uluslararası yardımların önünü açacaklarını belirterek, "Ekosistemin yeniden inşası için en az yarım milyon dolarlık yardım almayı umuyoruz" dedi.

Yangının yol açtığı zararlar

Salı günü başlayan yangın, 6 evi tamamen kullanılamaz hale getirirken, kent genelinde gökyüzü siyah dumanlarla kaplandı. Alevlerin hızla yayıldığı bölgede, yerel yetkililer tarafından yapılan açıklamada 107 evin tahliye edildiği ve yangın söndürme çalışmalarına 2 bin itfaiyeci, askeri personel ve kurtarma ekiplerinin katıldığı belirtildi. Ayrıca, yangında 2 itfaiyeci ile 2’si çocuk olmak üzere 4 kişinin yaralandığı açıklandı.

Yangının sebebi henüz bilinmiyor

Yangının çıkış nedeni henüz tam olarak belirlenemese de Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa, yangının kasıtlı bir şekilde çıkarılmış olması durumunda sorumluların terör suçuyla yargılanacağını ifade etti. Noboa, yangınla ilgili soruşturmaların sürdüğünü belirtti.

Kuraklık yangınları artırıyor

Ekvador, son yıllarda şiddetli kuraklık ve buna bağlı orman yangınları ile mücadele ediyor. Ülke genelinde geçtiğimiz yıl 3 bin 302 noktada orman yangını çıkmış ve 37 bin 808 hektar alan küle dönmüştü. Bu yangınlar, ülkenin ekosisteminde büyük tahribat yaratmaya devam ediyor.

Salı günü başlayan yangın, şehirde son yıllarda yaşanan en yıkıcı yangınlardan biri olarak kayıtlara geçti. Alevler nedeniyle 6 evin kullanılamaz hale geldiği şehirde gökyüzü siyah duman bulutuyla kaplaması herkesi korkuttu. Yangın söndürme çalışmalarına 2 bin itfaiyeci, askeri personel ve kurtarma görevlisinin katıldığı belirtildi. Yerel yetkililer tarafından yapılan açıklamada, yangın nedeniyle 107 evin tahliye edildiği, 2 itfaiyeci ile 2'si çocuk 4 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yangının neden çıktığı henüz bilinmezken, Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa yangının kundaklama nedeniyle çıktığı tespit edilirse olaya karışanların terör suçuyla yargılanacağını ifade etmişti.
Şiddetli kuraklıkla mücadele eden Ekvador'da geçtiğimiz yıl 3 bin 302 noktada orman yangını çıkmış, 37 bin 808 hektar alan küle dönmüştü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Süper Lig'de 7.Hafta Heyecanı Başlıyor: Bu Hafta Hangi Maçlar Var?

Süper Lig'de 7.Hafta Heyecanı Başlıyor: Bu Hafta Hangi Maçlar Var?