Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Dünyanın En Yüksek İntihar Oranına Sahip Ülkesi Lesoto

Dünyanın En Yüksek İntihar Oranına Sahip Ülkesi Lesoto

Dünya Sağlık Örgütü, Lesoto'nun dünyanın en yüksek intihar oranına sahip ülke olduğunu duyurdu. Ülkedeki yüksek intihar oranları, çeşitli sosyal ve ekonomik sorunlarla ilişkilendiriliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dünyanın En Yüksek İntihar Oranına Sahip Ülkesi Lesoto
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Lesoto'nun her yıl 100 bin kişiden 87,5'inin yaşamına son verdiği ile dünyanın en yüksek intihar oranına sahip ülke olduğunu açıkladı. Bu oran, Güney Amerika'daki Guyana'da gözlemlenen 40'ın üzerinde ve küresel ortalamanın yaklaşık 10 katıdır.

Lesoto'daki yüksek intihar oranları, ülkenin karşılaştığı çeşitli sosyal ve ekonomik zorluklarla ilişkilendiriliyor. Yerel sakinler, intiharın toplumun kültürel ve manevi değerlerine aykırı olduğunu belirtmelerine rağmen, intihar vakalarının yaygınlığına dikkat çekiyorlar. 24 yaşındaki bir yerel sakin, "Üç arkadaşımı intihar nedeniyle kaybettim. Kişisel olarak intihar girişiminde bulundum. Burada herkes intihar düşünceleri yaşamıştır veya intihar eden birini tanımaktadır" dedi.

Grup Terapi Seansları Düzenleyerek İntihar Oranlarına Karşı Mücadele Ediliyor

Lineo Raphoka, grup terapi seansları düzenleyerek ülkedeki intihar oranlarına karşı mücadele etmeye çalıştığını belirtti. Raphoka, çoğu kişinin tecavüz, işsizlik, ölüm gibi durumlarla başa çıkmaya çalıştığını ve bu süreçte uyuşturucu ve alkol kullanımının arttığını ifade etti. Ayrıca, aile ve arkadaş desteğinin yetersiz olduğunu da vurguladı.

Kadınların Yüzde 86'sı Cinsiyete Dayalı Şiddete Maruz Kalıyor

2022 raporuna göre, Lesoto'daki kadınların yüzde 86'sı cinsiyete dayalı şiddete maruz kalıyor. Ayrıca, Dünya Bankası verilerine göre her 5 gençten ikisi çalışmıyor veya eğitim almıyor. Ülkenin tek psikiyatri birimi, 2017'den bu yana psikiyatrist çalıştırmaması nedeniyle eleştirilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mantar Enfeksiyonundan Korunma Yöntemleri

Mantar Enfeksiyonundan Korunma Yöntemleri