Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya DSÖ'den Açıklama: Gazze'de 161 Bin Çocuk Çocuk Felci Aşısı Oldu

DSÖ'den Açıklama: Gazze'de 161 Bin Çocuk Çocuk Felci Aşısı Oldu

Gazze Şeridi'nde başlatılan çocuk felci aşı kampanyasında, ilk iki günde 161 binden fazla çocuk aşılandı. Dünya Sağlık Örgütü, kampanyanın başarıyla devam ettiğini duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
DSÖ'den Açıklama: Gazze'de 161 Bin Çocuk Çocuk Felci Aşısı Oldu
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Filistin Temsilcisi Rik Peeperkorn, Gazze Şeridi'nde 1 Eylül'de başlatılan çocuk felci aşılama kampanyasının ilk iki gününde 161 binden fazla çocuğa ulaşıldığını bildirdi. DSÖ'nün desteğiyle gerçekleştirilen kampanya, Gazze'deki 10 yaş altı çocukların çocuk felci aşısı olmasını hedefliyor.

Peeperkorn, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nin haftalık basın toplantısına çevrim içi katılarak, Gazze'deki aşılama kampanyasının ilk sonuçlarını paylaştı. Peeperkorn, "Kampanyanın başladığı ilk günde 86 bin 600, ikinci gününde ise 74 bin 430 çocuk aşılandı. Böylece iki gün içinde toplam 161 bin çocuk aşılanmış oldu." ifadelerini kullandı.

Aşılamalar mobil ekiplerle devam ediyor

Gazze'nin merkezi bölgelerindeki çocukların büyük bir kısmının kampanyanın ilk turunda aşılanmasının beklendiğini belirten Peeperkorn, aşılanmayan çocuk kalmaması için sabit noktalara ek ekiplerin konuşlandırıldığını açıkladı. Ayrıca, bazı ekiplerin mobil olarak görev yapabileceğini ve bu sayede daha geniş bir alana ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

Çatışmalara ara verildi

Aşılamaların yapıldığı bölgelerde taraflar arasında çatışmalara insani ara verilmesi taahhüdüne uyulduğunu belirten Peeperkorn, bu süreçte herhangi bir güvenlik sorunu yaşanmadığını vurguladı. Bu durum, kampanyanın başarılı bir şekilde ilerlemesine olanak sağladı.

İki turlu aşılama kampanyası devam ediyor

DSÖ, Filistin Sağlık Bakanlığı, UNICEF ve UNWRA işbirliğiyle başlatılan kampanya, Gazze Şeridi'nde 10 yaş altı 640 binden fazla çocuğu kapsıyor. Kampanyanın ilk turu, Gazze'nin orta kesiminde bulunan Deyr el-Belah'ta 1 Eylül'de başladı ve 4 Eylül'e kadar devam edecek.

İsrail saldırılarının sürdüğü Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde ise aşılama kampanyası 31 Ağustos akşamı başlatıldı. DSÖ yetkilileri, kampanyanın iki turlu olacağını ve ilk turun ardından ikinci turun da planlandığını açıkladı.

Gazze'de ilk çocuk felci vakası

Filistin Sağlık Bakanlığı, 16 Ağustos'ta Gazze Şeridi'nde ilk çocuk felci vakasının tespit edildiğini duyurmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fas'ta Deprem Sonrası 1000 Ev Onarıldı 49 Bin 632 Evde Çalışmalar Sürüyor

Fas'ta Deprem Sonrası 1000 Ev Onarıldı 49 Bin 632 Evde Çalışmalar Sürüyor