Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya DSÖ Genel Direktörü: Sudan'daki Savaşta Ölenlerin Sayısı 20 Bini Aştı

DSÖ Genel Direktörü: Sudan'daki Savaşta Ölenlerin Sayısı 20 Bini Aştı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Sudan'daki savaş nedeniyle ölenlerin sayısının 20 bini geçtiğini açıkladı. Ghebreyesus, acil yardım çağrısında bulunarak, uluslararası toplumu Sudan'a destek olmaya çağırdı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
DSÖ Genel Direktörü: Sudan'daki Savaşta Ölenlerin Sayısı 20 Bini Aştı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Sudan'daki savaşın etkilerini ve sonuçlarını yerinde değerlendirmek üzere ülkeyi ziyaret etti. Port Sudan'da düzenlediği basın toplantısında, savaşın yol açtığı can kaybının 20 bini aştığını duyurdu.

Ghebreyesus, Sudan'daki iç çatışmaların ve krizlerin ülke genelinde büyük bir yerinden edilme dalgasına yol açtığını belirtti. Ülke içinde 10 milyondan fazla kişinin yerinden edildiğini, 2 milyon kişinin ise komşu ülkelere sığındığını ifade etti.

Kıtlık ve Acil Yardım İhtiyacı

Sudan'da kıtlık tehdidi, nüfusun yarısından fazlasını, yani 25 milyondan fazla kişiyi tehdit ediyor. Ayrıca, 14 milyon kişinin acil müdahaleye ihtiyaç duyduğu belirtiliyor. Ghebreyesus, savaşın yanı sıra doğal afetler ve salgın hastalıkların sağlık altyapısını çökme noktasına getirebileceğine dikkat çekti.

Sağlık Hizmetleri Tehlikede

Ghebreyesus, Sudan'daki sağlık hizmetlerinin yüzde 70'inin devre dışı olduğunu ve bu hizmetlere erişimde büyük zorlukların yaşandığını bildirdi. Sağlık altyapısının çökmemesi için daha fazla kaynağın seferber edilmesi gerektiğini vurguladı.

Uluslararası Yardım Çağrısı

DSÖ Genel Direktörü, Sudan'a yardım etme çağrısında bulunarak, uluslararası toplumu krize destek olmaya davet etti. Ghebreyesus, ateşkesin sağlanmasının, sağlık kuruluşlarının ve sağlık çalışanlarının korunmasının yanı sıra yardım dağıtımının sürdürülebilirliği için acil adımlar atılması gerektiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'daki c*nayet davasında ilginç savunma

Adana'daki c*nayet davasında ilginç savunma