Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya DSÖ Başkanı Ghebreyesus: 'Gazze bir ölüm bölgesi haline geldi'

DSÖ Başkanı Ghebreyesus: 'Gazze bir ölüm bölgesi haline geldi'

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ'nün haftalık basın toplantısında Gazze'deki sağlık ve insani durumu değerlendirdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
DSÖ Başkanı Ghebreyesus: 'Gazze bir ölüm bölgesi haline geldi'
KAYNAK: Haber Merkezi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, haftalık basın toplantısında Gazze'deki sağlık ve insani durumu değerlendirdi. Ghebreyesus, DSÖ'nün son 3 günde Gazze'nin güneyindeki Nasır Hastanesi'ne yönelik acil durum operasyonları gerçekleştirdiğini belirtti.

Kritik Durum ve İnsani Yardım İhtiyacı

Ghebreyesus, İsrail'in ablukası ve saldırıları altındaki hastanede halen yaklaşık 130 hasta ve en az 15 doktor ve hemşirenin bulunduğunu vurguladı. Yoğun bakım ünitesinin artık çalışmadığını ve DSÖ'nün hastaların başka hastanelere transferine yardımcı olduğunu ifade etti.

Ölüm ve Yaralanma Sayıları

'29 binden fazla insanın öldüğü ve daha fazlasının yaralandığı' şeklinde açıklamalarda bulunan Ghebreyesus, Gazze'nin bir ölüm bölgesine dönüştüğünü belirtti. Ayrıca, şiddetli yetersiz beslenmenin savaşın başlamasından bu yana hızla arttığını söyledi.

Ateşkes ve İnsani Yardım Çağrısı

DSÖ Başkanı, Gazze'de artık ateşkese ihtiyaç olduğunu ve bölgeye sınırsız insani yardım ulaştırılmasının önemini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erzincan maden faciası: Bakan Mehmet Özhaseki'nin nerede olduğu ortaya çıktı

Erzincan maden faciası: Bakan Mehmet Özhaseki'nin nerede olduğu ortaya çıktı