Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Dondurulmuş İnsan Beyin Dokusu Yeniden Hayata Döndürüldü

Dondurulmuş İnsan Beyin Dokusu Yeniden Hayata Döndürüldü

Çinli araştırmacılar, dondurulmuş insan beyin dokusunu başarıyla çözdürerek normal işlevine geri döndürebildiklerini açıkladılar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dondurulmuş İnsan Beyin Dokusu Yeniden Hayata Döndürüldü
KAYNAK: Haber Merkezi

Çinli araştırmacılar, insan beyin dokusunu başarıyla dondurup çözdürerek normal işlevine geri döndürebileceklerini açıkladılar.

Bu yenilikçi teknik, nörolojik durumların incelenmesinde yeni yollar açabilir. Çin'in Şangay kentinde bulunan Fudan Üniversitesi'nden Dr. Zhicheng Shao ve ekibi, dondurulmuş beyin dokusunu canlı tutabilen bir çözüm geliştirdiklerini duyurdu.

Araştırmanın Detayları

Araştırmacılar, insan embriyonik kök hücrelerini kullanarak üç hafta boyunca beyin organoitlerini büyüttüler. Daha sonra, bu organoidler farklı beyin hücrelerine dönüştürüldü.

Dokuyu korumak için, örnekler çeşitli kimyasal bileşiklere maruz bırakıldı, ki bunlar arasında şekerler ve antifriz de bulunuyordu. Daha sonra, sıvı nitrojende en az 24 saat donduruldu.

Çözüldükten sonra, araştırmacılar beynin büyüme ve hücre ölümü süreçlerini iki hafta boyunca izlediler. Farklı kimyasal bileşiklerin kombinasyonlarını deneyerek en az hücre ölümüne neden olan yöntemi belirlediler.

Deneylerde, 9 aylık bir epilepsili kız çocuğundan alınan 3 milimetre küp beyin dokusu kullanıldı. Bu dokunun çözüldükten sonra en az iki hafta boyunca aktif kaldığı gözlendi.

Araştırmacılar önemli bir teknoloji olduğunu vurguladılar

Araştırmacılar, canlı beyin dokusunun dondurulması ve yeniden yapılandırılmasının, beyin hastalıklarının patolojik mekanizmalarını incelemek için önemli bir teknoloji olduğunu vurguladılar.

Birmingham Üniversitesi'nden Profesör Dr. João Pedro Magalhäes ise bulguların ve çözümün hücre ölümünü engelleme ve işlevi koruma kapasitesinden etkilendiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Konyaaltı’nda “Halk Sağlığı Buluşmaları”  İle Hipertansiyon Farkındalığı

Konyaaltı’nda “Halk Sağlığı Buluşmaları” İle Hipertansiyon Farkındalığı