Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Dominik Cumhuriyeti'nde Akıntıya Kapılan Tekne İçinde 14 İskelet Bulundu

Dominik Cumhuriyeti'nde Akıntıya Kapılan Tekne İçinde 14 İskelet Bulundu

Dominik Cumhuriyeti'nde sahile vuran bir teknede 14 iskelet ve yasa dışı maddeler bulundu. Kalıntıların Senegal ve Moritanya'dan geldiği tespit edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dominik Cumhuriyeti'nde Akıntıya Kapılan Tekne İçinde 14 İskelet Bulundu
KAYNAK: İHA

Dominik Cumhuriyeti'nin Mara Trinidad Sánchez eyaletine bağlı Río San Juan sahilinde, akıntıya kapılmış bir teknede 14 iskelet bulundu.

Sivil Savunma, Dominik Donanması ve yerel yetkililer tarafından yapılan açıklamada, teknede bulunan kimlik belgelerinin, kalıntıların Senegal ve Moritanya vatandaşı kişilere ait olduğunu ortaya koyduğu bildirildi.

Dominik4

Teknede İskeletlerin Yanı Sıra  Sırt Çantaları, Kişisel Eşyalar, Telefonlar ve Uy*şturucu Benzeri Maddeler Bulundu

Dominik Donanması, yerel bir balıkçı tarafından fark edilip yetkililere bildirilen teknede, iskeletlerin yanı sıra cep telefonları, sırt çantaları ve kimlik belgeleri gibi kişisel eşyaların da bulunduğunu belirtti. Ayrıca, bir sırt çantasında 12 paket kokain veya eroine benzeyen bir madde tespit edildi. Bu maddelerin tam olarak ne olduklarının belirlenmesi için detaylı analiz yapılacağı kaydedildi.

Dominik5

Soruşturma Başlatıldı

Yetkililer, teknedekilerin ölüm sebebinin henüz bilinmediğini, ancak teknenin Avrupa'daki hedefinden saptırılarak Karayipler'e sürüklenmiş olma ihtimali üzerinde durduklarını açıkladı. Teknede bulunan iskeletler, olası hastalıkları önlemek amacıyla dezenfekte edildikten sonra incelenmek üzere adli tıpa gönderildi. Olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Dominik2

Önceden De Benzer Olaylar Yaşanmıştı

Bu olay, Karayipler'de yaşanan ilk vaka değil. 2021 yılında, Trinidad ve Tobago açıklarında, Moritanyalı göçmenlere ait olduğu tespit edilen 14 cansız beden bulunmuştu. Benzer şekilde, Nisan ayında Moritanya ve Mali'den 9 göçmenin bulunduğu bir tekne Brezilya kıyılarına ulaşmıştı.

Jm

Dominik3

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatice Akbaş kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Hatice Akbaş kimdir? Nereli? Kaç yaşında?