Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Dışişleri Bakanlığı'ndan AB ülkelerine vize açıklaması

Dışişleri Bakanlığı'ndan AB ülkelerine vize açıklaması

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Avrupa Birliği (AB) ile vize konusundaki sorunlara ilişkin olarak, "2024’te vize başvuru süreçlerinin daha hızlı sonuçlandırılması beklentimiz var. Büyük ihtimalle de bu gerçekleşecek, çünkü halihazırda bazı ilerlemeler kaydedildi. Örneğin, 3-4 hafta süren başvuru ve randevu süreçlerini bazı yerlerde 2 haftaya indirdiler" değerlendirmesinde bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dışişleri Bakanlığı'ndan AB ülkelerine vize açıklaması
KAYNAK: Haber Merkezi

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, AB Komisyonu Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in Türkiye-AB ilişkilerine dair hazırladığı raporda yer alan vize kolaylaştırması sürecine dair açıklama yaptı.

Yetkililer, "Vize serbestisi hedefine halel getirmeden iş insanları, akademisyenler, öğrenciler, sanatçılar ve medya mensupları gibi grupların başvurularında kolaylaştırıcı ve hızlandırıcı bir yaklaşıma, sisteme gidebilmek için AB ve AB üyesi ülkelerle ikili ve çok düzeyli görüşmeler yapıldığını" belirtti. 2024 yılında vize başvuru süreçlerinin daha hızlı sonuçlandırılması beklentilerinin olduğunu ifade eden kaynaklar, "Büyük ihtimalle de bu olacak, zira halihazırda bazı ilerlemeler kaydedildi. Mesela 3-4 haftayken bazı yerlerde 2 haftaya düşürdüler başvuru ve randevu süreçlerini" dedi.

'Rapordaki önerilerin hayata geçirilmesi Türkiye-AB ilişkilerinde önemli bir ilk adım olacaktır'

Bakanlık yetkilileri, raporu not ettiklerini ve AB'nin Türkiye'ye yönelik durum tespiti yapma aşamasında ve raporda bu önerilerle gelmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Vilnius'taki AB ile ilişkilerin canlandırılması yönündeki çağrısının etkili olduğunu belirtti. Yetkililer, "Rapordaki önerilerin bir an evvel hayata geçirilmesi Türkiye-AB ilişkilerinde önemli bir ilk adım olacaktır. Tüm AB kurumlarının bu yönde hızla ve somut adımlarla harekete geçmesini bekliyoruz" şeklinde konuştular. Gümrük Birliği'nin modernizasyonu konusunda Ticaret Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı gibi ilgili kurumlarla birlikte AB yetkililerine beklentilerini dile getirdiklerini ifade eden yetkililer, "Bu konuda teknik görüşmelerin ön şartsız olarak başlamasını, bunun içinde komisyona yetki verilmesini bekliyoruz" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Asus'un yeni mini bilgisayarı ASUS NUC 13 Rugged tanıtıldı

Asus'un yeni mini bilgisayarı ASUS NUC 13 Rugged tanıtıldı