Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır'da Türk Kızılay Çalışanlarını Ziyaret Etti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır'da Türk Kızılay Çalışanlarını Ziyaret Etti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır'da Türk Kızılay çalışanlarını ziyaret etti ve yeni Mısır hükümeti ile ilk resmi görüşmesini gerçekleştirdi. Mısır Cumhurbaşkanı es-Sisi'nin Türkiye ziyareti öncesi, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısının hazırlıkları ele alındı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır'da Türk Kızılay Çalışanlarını Ziyaret Etti
KAYNAK: İHA

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır'daki temaslarına El Ariş Havalimanı'nda Kuzey Sina Valisi Tümgeneral Khaled Megawer Mohamed tarafından karşılanarak başladı. Ardından Mısır Limanı ve Refah Sınır Kapısı'nı ziyaret eden Fidan, burada yetkililerden detaylı bilgi aldı.

Hakan Fidan, Mısır'da bulunan Türk Kızılay çalışanlarını ziyaret ederek onlarla tek tek tokalaştı ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyaret esnasında, Kızılay ekibinin sınır bölgesindeki faaliyetlerini yerinde inceledi ve onların yanında olduğunu belirtti. Fidan, çalışanlara moral vererek, kritik bölgelerde yaptıkları özverili çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Yeni Mısır Hükümeti İle İlk Resmi Görüşme Gerçekleşti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Temmuz ayında yeni kurulan Mısır hükümetinde Dışişleri Bakanı olarak göreve başlayan Badr Abdellaty ile ilk resmi görüşmesini gerçekleştirdi. Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra, bölgedeki güncel gelişmeler de ele alındı.

Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Hazırlıkları

Fidan ve Abdellaty, Mısır Cumhurbaşkanı es-Sisi'nin Türkiye'yi ziyareti sırasında yapılacak olan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) toplantısının hazırlıklarını masaya yatırdı. Toplantı kapsamında imzalanması planlanan 20'ye yakın anlaşmanın durumu değerlendirildi.

Görüşmelerde, enerji, sağlık, turizm ve savunma sanayi gibi alanlarda uzun vadeli iş birliği imkanları tartışıldı. İki bakan, karşılıklı iş birliğini geliştirmek amacıyla atılacak adımlar konusunda mutabık kaldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Suudi Arabistan'dan Lübnan'daki Vatandaşlarına Tahliye Çağrısı

Suudi Arabistan'dan Lübnan'daki Vatandaşlarına Tahliye Çağrısı