Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Dışişleri Bakanı Görevinden İstifa Edecek

Dışişleri Bakanı Görevinden İstifa Edecek

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, gelecek hafta görevinden istifa edeceğini açıkladı. Billström, İsveç'in NATO üyeliği sürecindeki katkılarından duyduğu gururu vurgularken, siyasete tamamen veda edeceğini duyurdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dışişleri Bakanı Görevinden İstifa Edecek
KAYNAK: İHA

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, gelecek hafta görevinden istifa edeceğini açıkladı. Billström, bu kararı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla duyurdu.

İstifa Kararını Duyurdu

Billström, istifa kararını kolay almadığını belirterek, “Üzüntü ve gurur karışımı bir duyguyla bugün başbakana, parlamentonun açılışında dışişleri bakanlığı görevimi bırakacağımı bildirdim” dedi. Son 25 yılda, 10 yılı bakanlık olmak üzere farklı görevlerde bulunduğunu ifade eden Billström, özellikle İsveç'in NATO üyeliğine kabul edilmesinden duyduğu memnuniyeti ve gururu dile getirdi.

İsveç'in Güvenlik Politikalarındaki Dönüşüm

Billström, mevcut hükümetin İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana İsveç güvenlik politikasında tarihi bir yeniden düzenleme gerçekleştirdiğini vurguladı. Rusya'nın genişlemesine karşı koymak amacıyla uzun vadeli bir politika oluşturduklarını ve Orta Doğu'daki durumu istikrara kavuşturmak için AB, ABD ve diğer ülkelerle birlikte mücadele ettiklerini belirtti. Billström, uzun vadede Orta Doğu'da tek makul çözümün iki devletli çözüm olduğunu söyledi.

Siyasete Veda Ediyor

50 yaşındaki Tobias Billström, Ekim 2022'den bu yana dışişleri bakanı olarak görev yapıyordu. Siyaseti tamamen bırakacağını açıklayan Billström, bundan sonra ne yapacağına henüz karar vermediğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rize’de Şiddetli Sağanak Yağış: Cadde ve Sokaklar Göle Döndü Dere Taştı

Rize’de Şiddetli Sağanak Yağış: Cadde ve Sokaklar Göle Döndü Dere Taştı