Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Delta Hava Yolları Yazılım Sorunu Nedeniyle 380 Milyon Dolar Gelir Kaybı Öngörüyor

Delta Hava Yolları Yazılım Sorunu Nedeniyle 380 Milyon Dolar Gelir Kaybı Öngörüyor

Delta Hava Yolları, CrowdStrike'tan kaynaklanan küresel yazılım sorunundan ötürü 380 milyon dolar doğrudan gelir kaybı yaşanacağını açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Delta Hava Yolları Yazılım Sorunu Nedeniyle 380 Milyon Dolar Gelir Kaybı Öngörüyor
KAYNAK: AA

ABD merkezli Delta Hava Yolları, CrowdStrike'ın yazılım güncellemesi nedeniyle yaşanan küresel yazılım sorunuyla ilgili ciddi bir gelir kaybı öngörüyor.

Şirketin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yaptığı bildirimde, sorun nedeniyle Delta'nın operasyonlarında büyük aksama yaşandığı ve 5 gün içinde yaklaşık 7 bin uçuşun iptal edildiği belirtildi.

Gelir kaybının 380 milyon dolar olması bekleniyor

Delta'nın tahminlerine göre, eylülde sona erecek çeyrekte yaşanacak doğrudan gelir kaybının 380 milyon dolar olması bekleniyor. Delta Üst Yöneticisi (CEO) Ed Bastian, yaşanan aksamanın kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, CrowdStrike ve Microsoft'a karşı 500 milyon doları aşan bir zarar tazminat talebinde bulunacaklarını açıkladı.

8,5 milyon Windows cihazı etkilendi

Microsoft'a siber güvenlik hizmeti sağlayan CrowdStrike'ın güncellemesiyle Microsoft işletim sistemi arasındaki uyumsuzluk nedeniyle ortaya çıkan küresel yazılım sorunu, 19 Temmuz'dan itibaren birçok sektörde olumsuz etkiler yarattı. Microsoft, sorunun 8,5 milyon Windows cihazını etkilediğini bildirdi. Özellikle havacılık sektörü bu sorundan oldukça olumsuz etkilendi ve Delta Hava Yolları, küresel bazda en çok etkilenen şirket olarak öne çıktı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İngiltere'de Aşırı Sağ Olaylarını Kışkırttığı İddia Edilen Kadın Gözaltına Alındı

İngiltere'de Aşırı Sağ Olaylarını Kışkırttığı İddia Edilen Kadın Gözaltına Alındı