Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Çin’i Vuran Süper Tayfun Yagi: 2 Ölü 92 Yaralı

Çin’i Vuran Süper Tayfun Yagi: 2 Ölü 92 Yaralı

Çin’in güneyini vuran süper tayfun Yagi, şiddetli rüzgarlar ve fırtınalarla bölgeyi felç etti. 2 kişinin hayatını kaybettiği felakette 92 kişi yaralanırken, yüz binlerce ev elektriksiz kaldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çin’i Vuran Süper Tayfun Yagi: 2 Ölü 92 Yaralı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Çin’in güneyinde büyük yıkıma neden olan süper tayfun Yagi, Filipinler’den sonra Çin’e ulaşarak Hainan ve Guangdong eyaletlerinde etkili oldu. Hızı saatte 234 kilometreyi bulan rüzgarlar, ağaçları devirdi, binaların camlarını parçaladı ve evlerin çatılarını uçurdu. Özellikle Hainan eyaletinde büyük yıkıma yol açan tayfun, 800 binden fazla evin elektriksiz kalmasına neden oldu.

Hainan eyaletine bağlı Ding'an bölgesinde 2 kişi hayatını kaybetti. Tayfunun vurduğu bölgelerden Wenchang şehrinde 12 kişi, Haikou’da ise 80 kişi yaralandı. Bölgede hayatı felç eden tayfun, okullarda eğitime ara verilmesine ve binaların büyük hasar almasına yol açtı.

Guangdong’da Eğitim Durduruldu

Guangdong eyaletindeki Guangzhou, Shenzhen ve Yangjiang şehirlerinde okullar eğitime ara verirken, üniversitelerin eğitim başlangıç tarihleri ertelendi. Tayfunun yarattığı yıkım nedeniyle binlerce insan tahliye edildi, elektrik kesintileri yaşandı ve altyapıda büyük hasar oluştu.

Vietnam’da Karaya Ulaştı

Tayfunun ardından rotası Vietnam’a döndü. Yerel saatle 13.00’te Vietnam’ın kuzeyinde karaya ulaşan Yagi tayfunu, Haiphong kentinde elektrik kesintilerine yol açtı. Kıyı kasabalarındaki 50 bin kişi tahliye edilirken, afetle mücadele için 450 bin asker görevlendirildi. Tayfun nedeniyle ülkedeki 4 havalimanında 300’den fazla uçuş iptal edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2025 için üniversitelere 487 milyar lira ödenek ayrıldı

2025 için üniversitelere 487 milyar lira ödenek ayrıldı