Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Çin ile ABD Arasındaki Cephe Komutanları Görüşmesi Yeniden Başladı

Çin ile ABD Arasındaki Cephe Komutanları Görüşmesi Yeniden Başladı

Çin ve ABD, eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin 2022’deki askıya alınan Cephe Komutanları Görüşmeleri'ni yeniden başlattı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çin ile ABD Arasındaki Cephe Komutanları Görüşmesi Yeniden Başladı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Çin ile ABD arasındaki askeri iletişim, eski ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Ağustos 2022'de Tayvan’a yaptığı ziyaretin ardından askıya alınmıştı. 

Tayvan, Çin tarafından topraklarının bir parçası olarak görülüyor ve Pelosi'nin ziyareti, Pekin yönetiminin tepkisini çekmişti. Bunun sonucunda, Çin ve ABD arasındaki Savunma Politikası Eşgüdüm Görüşmeleri, Askeri Deniz İstişare Anlaşması Görüşmeleri ve Cephe Komutanları Görüşmeleri askıya alınmıştı.

İki Yıl Sonra İlk Görüşme

İki yıl aradan sonra, Çin Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Çin Halk Kurtuluş Ordusu Güney Cephe Komutanı Vu Yanan ile ABD Hint-Pasifik Komutanı Samuel Paparo video konferans yöntemiyle bir araya geldi. Bu görüşme, iki ülkenin cephe komutanları arasındaki ilk temas oldu ve tarafların “ortak kaygı konusu meselelerde derinlemesine görüş alışverişinde bulunduğu” belirtildi.

Askeri İletişim Yeniden Kuruldu

ABD Başkanı Joe Biden ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 15 Kasım 2023'te San Francisco'da Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Zirvesi marjında yaptıkları yüz yüze görüşmede askeri iletişimin yeniden kurulmasını kararlaştırmıştı. Bu kararın ardından, ABD Genelkurmay Başkanı Charles Quinton Brown Jr ve Çinli mevkidaşı Liu Cınli 21 Aralık 2023'te video konferans yöntemiyle görüşmüştü. Bu görüşme, askeri diyaloğun kesildiği Ağustos 2022'den bu yana iki ülke orduları arasında gerçekleşen ilk üst düzey temas olmuştu.

Ardından, Çin-ABD Savunma Politikası Eşgüdüm Görüşmeleri 8-9 Ocak'ta Washington’da, Askeri Deniz İstişare Anlaşması Görüşmeleri ise 3-4 Nisan’da Hawaii’de yapılmıştı. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’ın 27-29 Ağustos tarihlerinde Çin’e yaptığı ziyaret sırasında, Cephe Komutanları Görüşmeleri'nin de yakın gelecekte yapılması konusunda anlaşmaya varılmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bodrum'da turizm sezonu Ekim'e sarktı! Turizmcinin yüzü güldü

Bodrum'da turizm sezonu Ekim'e sarktı! Turizmcinin yüzü güldü