Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Çin Dışişleri Bakanlığı: Filistinlilerin Silahlı Mücadele Hakkı Vardır

Çin Dışişleri Bakanlığı: Filistinlilerin Silahlı Mücadele Hakkı Vardır

Çin Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Adalet Divanı'nda yaptığı konuşmada, Filistinlilerin İsrail'e karşı silahlı mücadele hakkını savundu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çin Dışişleri Bakanlığı: Filistinlilerin Silahlı Mücadele Hakkı Vardır
KAYNAK: İHA

Çin Dışişleri Bakanlığı Hukuk Danışmanı Ma Xinmin, Uluslararası Adalet Divanı'nda yaptığı konuşmada, Filistin halkının kendi geleceğini belirleme hakkı çerçevesinde zulme karşı direniş ve bağımsız bir devletin kurulması için İsrail'e karşı "silahlı mücadele" yapma hakkına sahip olduğunu savundu.

Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD), İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarındaki uygulamalarının hukuki sonuçlarına ilişkin danışma görüşü duruşmaları sürüyor. Hollanda'nın Lahey kentindeki Barış Sarayı'nda gerçekleştirilen duruşmaların 4'üncü gününde Çin Dışişleri Bakanlığı Hukuk Danışmanı Ma Xinmin, ülkesinin argümanlarını sundu.

Çin'in Tutumu ve Çağrıları

Ma, Çin'in Filistin halkının meşru haklarını desteklediğini ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in kapsamlı bir ateşkes ve iki devletli çözüm temelinde müzakereleri savunduğunu belirtti. Filistin halkının kendi geleceğini belirleme hakkı çerçevesinde İsrail'e karşı silahlı mücadele hakkının "vazgeçilmez bir hak" olduğunu vurgulayan Ma, bu mücadelenin "terör" olarak değil, "meşru silahlı mücadele" olarak tanımlandığını ifade etti. Ma, dünyanın BM'nin yargı organından tavsiye niteliğinde görüş almasının önemine de dikkat çekerek, bu görüşlerin gelecekteki müzakerelere rehberlik edeceğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı kadın işgücü katılımı yüzde 36'ya ulaştı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı kadın işgücü katılımı yüzde 36'ya ulaştı