Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Çin Başbakanı Li Çiang: Rusya ile İşbirliğimiz Muazzam Dayanıklılık Gösteriyor

Çin Başbakanı Li Çiang: Rusya ile İşbirliğimiz Muazzam Dayanıklılık Gösteriyor

Çin Başbakanı Li Çiang, Moskova'da Rusya Başbakanı Mihail Mişustin ile gerçekleştirdiği görüşmede, iki ülke arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesine vurgu yaptı. Li, işbirliklerinin uluslararası karmaşıklık karşısında yüksek dayanıklılık gösterdiğini belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çin Başbakanı Li Çiang: Rusya ile İşbirliğimiz Muazzam Dayanıklılık Gösteriyor
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Çin Başbakanı Li Çiang, Rusya ile işbirliğini güçlendirme arzusunu Moskova’da Rusya Başbakanı Mihail Mişustin ile gerçekleştirdiği görüşmede dile getirdi. Li, Rusya-Çin Hükümet Başkanları toplantısına katılmak üzere Moskova'da bulunduğu sırada, iki ülke arasındaki ilişkilerin sağlam ve dayanıklı olduğunu vurguladı.

Li Çiang, toplantı sırasında yaptığı açıklamada, “Karmaşık uluslararası durum ışığında, Rus ortaklarımızla birlikte daha kararlı adımlar atmaya hazırız,” ifadesini kullanarak, iki ülkenin işbirliğini derinleştirme niyetini belirtti. Li, iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının üzerinden 75 yıl geçtiğine dikkat çekerek, “Dostluğumuz sağlam, güçlü ve sarsılmazdır. Çok yönlü işbirliğimiz muazzam bir dayanıklılık gösteriyor,” dedi.

Ticaret Hacminde Büyük Artış

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin de toplantıda, iki ülkenin kapsamlı ortaklık ve stratejik işbirliği seviyesine ulaştığını ifade etti. Mişustin, iki ülke liderinin karşılıklı ticaret hacmini artırma yönündeki hedeflerinin planlanandan önce gerçekleştiğini belirterek, “Geçtiğimiz yıl ticaret hacmimiz 20 trilyon rubleyi (yaklaşık 218 milyar dolar) aştı,” diye konuştu.

Mişustin, iki ülke arasındaki ticarette ruble ve yuanın payının yüzde 95’i aştığını belirterek, özellikle tarım ve gıda güvenliği alanındaki işbirliğine özel önem verdiklerini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Isparta’da KYK Skandalı! Deprem Riski Nedeniyle 4 Yurt İçin Kayıtlar Durduruldu

Isparta’da KYK Skandalı! Deprem Riski Nedeniyle 4 Yurt İçin Kayıtlar Durduruldu