Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Bulgaristan'da Türk Partisi seçimlerde ikinci sırada yer aldı

Bulgaristan'da Türk Partisi seçimlerde ikinci sırada yer aldı

Bulgaristan'da gerçekleştirilen parlamento ve Avrupa Parlamentosu seçimlerinde, Türk partisi HÖH önemli bir başarı elde etti. HÖH, genel seçimlerde ikinci sırada yer alırken, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde dördüncü oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bulgaristan'da Türk Partisi seçimlerde ikinci sırada yer aldı
KAYNAK: İHA

Bulgaristan'da dün hem Avrupa Parlamentosu hem de genel seçimler gerçekleştirildi. Oyların yaklaşık yüzde 77'sinin sayıldığı seçimlerde, Bulgaristan'ın Avrupalı Gelişimi İçin Yurttaşlar Partisi yüzde 24,8 oy oranıyla birinci sırada yer aldı. Türk partisi Hak ve Özgürlükler Hareketi ise yüzde 15,85 oyla ikinci sırayı aldı. Avrupa Birliği ve NATO yanlısı Değişime Devam - Demokratik Bulgaristan ittifakı yüzde 14,99 ile üçüncü, milliyetçi ve Rusya yanlısı Vızrajdane (Yeniden Doğuş) partisi ise yüzde 14,99 oy oranıyla dördüncü oldu.

HÖH, Avrupa Parlamentosu Seçimlerinde de Başarı Elde Etti

Türklerin kurduğu HÖH Partisi, genel seçimlerle aynı gün gerçekleştirilen Avrupa Parlamentosu seçimlerinde yüzde 12,71 oranında oy alarak dördüncü sırada yer aldı. Avrupa Parlamentosu seçimlerinde birinci sırada yer alan GERB yüzde 22,94, ikinci sıradaki PP-DB yüzde 15,28 ve üçüncü sıradaki Vızrajdane yüzde 14,56 oranında oy aldı. Her iki seçimde de katılım oranı rekor düzeyde düşüş yaşarken, oran yaklaşık yüzde 30 olarak kaydedildi. Bulgaristan’ın 17 sandalyeye sahip olduğu parlamentoya, HÖH'ün de aralarında bulunduğu ilk 6 siyasi partiden vekil gitmesi bekleniyor.

Yunanistan'da DEB Partisi Batı Trakya'da Birinci Oldu

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Dostluk, Eşitlik ve Barış Partisi (DEB), Batı Trakya’da büyük başarı elde etti. DEB Partisi, Batı Trakya'daki 3 ilden ikisinde ilk sırada yer aldı. Oyların neredeyse tamamının sayılmasıyla birlikte Batı Trakya Türklerinin desteklediği DEB Partisi, Rodop’ta yaklaşık yüzde 36, İskeçe’de ise yaklaşık yüzde 27 oy oranıyla birinci parti oldu. DEB Partisi'nin İskeçe’de ülkenin neredeyse tamamında kazanan Yeni Demokrasi partisinin yaklaşık 2 katı oy alması dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gazipaşa’da Zincirleme Trafik Kazası

Gazipaşa’da Zincirleme Trafik Kazası