Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Britanya'da Dans Okulundaki Cinayet Sonrası 12 Yaşındaki Çocuğa Suçlama

Britanya'da Dans Okulundaki Cinayet Sonrası 12 Yaşındaki Çocuğa Suçlama

Southport'ta bir dans okulunda üç kız çocuğunun bıçaklanarak öldürülmesinin ardından çıkan kargaşayla ilgili olarak 12 yaşındaki bir çocuk suçlandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Britanya'da Dans Okulundaki Cinayet Sonrası 12 Yaşındaki Çocuğa Suçlama
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Britanya'nın Southport kasabasında bir dans okulunda üç kız çocuğunun bıçaklanarak öldürülmesinin ardından başlayan ırkçı ve aşırı sağcı ayaklanma, yeni gelişmelere yol açtı. 12 yaşındaki bir çocuk, 30 Temmuz'da Merseyside'daki kargaşa nedeniyle "şiddet içeren kargaşa çıkarmak" suçlamasıyla karşı karşıya kaldı.

29 Temmuz'da Taylor Swift temalı bir dans kursunda altı yaşındaki Bebe King, dokuz yaşındaki Alice Dasilva Aguiar ve yedi yaşındaki Elsie Dot Stancombe'nin bıçaklanmasının ardından, yanlış bilgiye dayanarak bir Müslüman'ın saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürüldü. Bu yanlış bilgi, bin kadar kişinin bir caminin önünde toplanmasına ve şiddet olaylarına yol açtı.

Toplam 30 Kişi Suçlandı

Merseyside Polisi, 12 yaşındaki çocuğun suçlandığı üç erkekten biri olduğunu duyurdu. 21 yaşındaki Harvey Gabbott ve 33 yaşındaki Paul Dryhurst, Liverpool Sulh Ceza Mahkemesi'nde şiddet içeren kargaşa suçlamasıyla yargılanacak. Şu ana kadar toplam 30 kişi suçlandı.

Manchester Şehri Sulh Ceza Mahkemesi'nde ayrıca 12 yaşındaki bir başka çocuk ve 13 yaşındaki bir erkek çocuk da şiddet içeren kargaşa suçlamasıyla yargılanacak.

466 Kişi Hakkında Dava Açıldı

Ülke genelinde 927 kişi gözaltına alındı ve 466 kişi hakkında dava açıldı. Başbakan Keir Starmer'ın sözcüsü, polis ve mahkemelerin ayaklanmalara karışanları takip etmeye devam edeceğini belirtti ve hükümetin "iş bitene kadar dinlenmeyeceğini" ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bademağacı Mahallesi'ne CHP'den Tam Destek! Mücadelenin Destekçiyiz

Bademağacı Mahallesi'ne CHP'den Tam Destek! Mücadelenin Destekçiyiz