Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Brezilya'da Yüksel Güvenlikli Federal Hapishaneden Kaçış: 2 Mahkum Firar Etti

Brezilya'da Yüksel Güvenlikli Federal Hapishaneden Kaçış: 2 Mahkum Firar Etti

Brezilya'da mahkûmlar yüksek güvenlikli federal bir hapishaneden kaçtılar. Güvenlik güçleri, kaçan mahkumları bulmak için geniş çaplı bir operasyon başlattı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Brezilya'da Yüksel Güvenlikli Federal Hapishaneden Kaçış: 2 Mahkum Firar Etti
KAYNAK: İHA

Güney Amerika'nın en büyük hapishanelerinden biri olan Brezilya'daki federal hapishanede beklenmedik bir olay yaşandı. Brezilya Adalet Bakanı Ricardo Lewandowski, ülkenin en büyük suç örgütlerinden biri olan "Comando Vermelho" üyesi 2 mahkumun, Mossoro kentindeki federal hapishaneden kaçtığını duyurdu. Firar eden mahkumların kimlikleri Rogerio da Silva Mendonça ve Deibson Cabral Nascimento olarak açıklandı.

Mahkumların kaçışının ardından, hapishane yakınlarındaki ormanlık alanda saklanabilecekleri düşünülerek 300'den fazla güvenlik görevlisi ile operasyon başlatıldı. Lewandowski, bu olay sonrasında hapishane yönetiminin değiştirildiğini ve federal hükümet tarafından atanan geçici bir yöneticinin görevlendirildiğini belirtti. Ayrıca, hapishanenin tadilat aşamasında olduğunu ve bu durumun mahkumların kaçmasına olanak tanıyabileceğini ifade etti.

Güvenlik Tedbirleri Artırıldı

Kaçan mahkumların ardından, federal hapishanelerde güvenlik önlemleri artırıldı. Yetkililer, hapishanelere ziyaretlerin askıya alındığını ve mahkumların 5 gün boyunca hücrelerinden çıkamayacaklarını duyurdu. Bu önlemler, benzer olayların yaşanmasını engellemek için alınan tedbirler arasında yer alıyor.

Geçmiş Olaylar ve Cezaevindeki Durum

Firar eden mahkumlar, geçtiğimiz yıl eylül ayında Acre eyaletindeki bir cezaevinde çıkan isyanın ardından Mossoro hapishanesine gönderilmişti. Mossoro hapishanesi, Brezilya'daki yüksek güvenlikli federal cezaevlerinden biri olup, büyük çaplı uyuşturucu kaçakçılığından hüküm giymiş mahkumları barındırıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kardiyologlardan kritik uyarı! Kalp krizi riski gençlerde artıyor

Kardiyologlardan kritik uyarı! Kalp krizi riski gençlerde artıyor