Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Brezilya Devlet Başkanı İsrail'in Gazze Saldırılarını Nazilerin Holokost'uyla Kıyasladı

Brezilya Devlet Başkanı İsrail'in Gazze Saldırılarını Nazilerin Holokost'uyla Kıyasladı

Brezilya Devlet Başkanı Lula, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını Nazi Almanyası'nın Holokost'uyla kıyaslayarak büyük bir tartışma başlattı. İsrail'in tepkisiyle karşılaşan Lula, bölgedeki çatışmaların uluslararası arenada daha fazla gündeme gelmesine sebep oldu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Brezilya Devlet Başkanı İsrail'in Gazze Saldırılarını Nazilerin Holokost'uyla Kıyasladı
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva, Etiyopya'da düzenlenen Afrika Birliği zirvesinde yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırıları Nazi Almanyası'nın Holokost dönemiyle benzeterek büyük bir tartışma başlattı.

Lula, Gazze'de yaşananların tarihte eşi benzeri olmadığını belirterek, "Tek örnek, Hitler'in Yahudileri öldürmeye karar verdiği zaman vardı" ifadelerini kullandı.

İsrail'in Tepkisi

Lula'nın bu açıklamaları İsrail'de sert bir tepkiyle karşılandı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lula'nın sözlerini Holokost'u önemsizleştirmek ve Yahudilere zarar vermekle suçladı. Netanyahu, "İsrail'i Nazilerin Holokost'u ve Hitler'le kıyaslamak kırmızı bir çizgiyi aşmaktır" dedi.

Gazze'deki Durum

Gazze'deki son durum da Lula'nın açıklamalarıyla yakından ilişkilendiriliyor. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve Hamas ile yaşanan çatışmalar bölgede büyük insanlık dramına sebep olurken, uluslararası toplum da endişeyle gelişmeleri takip ediyor.

Brezilya'nın Tutumu

Brezilya lideri Lula, İsrail'in Gazze'ye karşı yürüttüğü askeri operasyonlara karşı sert bir tavır alarak, Tel Aviv yönetimine eleştirilerini sıkça dile getiriyor. Ancak Lula'nın bu tavrı, uluslararası ilişkilerde yeni bir döneme işaret edebilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Navalni’nin Gizemli Ölümü: Olayın detayları ve soru işaretleri

Navalni’nin Gizemli Ölümü: Olayın detayları ve soru işaretleri