Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya BORDEAUX BELEDİYE BİNASI ATEŞE VERİLDİ

BORDEAUX BELEDİYE BİNASI ATEŞE VERİLDİ

Eylemlerde belediye binası gibi bazı binaların ön kapıları alev aldı ve polisle eylemciler arasında çatışmalar yaşandı. Başkentteki gösterilerde 80 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Fransa'da emeklilik yaşının yükseltilmesini öngören tartışmalı yasaya karşı halkın gösterileri devam ediyor. Ülke genelinde Perşembe günü 1 milyondan fazla kişi emeklilik yaşını protesto etmek için sokağa çıktı. İçişleri Bakanlığı verilerine göre, başkent Paris'teki yürüyüşe 120 bin kişi katıldı. Fransa Genel Emek Konfederasyonu ise Paris'te 800 bin kişinin eylemlerde yer aldığını açıkladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hükümeti, Salı günü Meclis'te yapılan güven oylamasını az bir farkla da olsa kazanmıştı. Sol partilerin girişimiyle yapılan ilk güven oylamasının başarısız olması sonrası, bu partilerin vekilleri "Sokakta görüşürüz" yazılı dövizler açmıştı. Ancak yasanın önünde engel kalmaması sonrası sokak protestoları yoğunlaşarak devam ediyor.

Fransa hükümeti, mevcut sistemin maddi olarak daha fazla sürdürülemeyeceğini savunuyor ve emeklilik yaşını 62'den 64'e çekmek istiyor. Aynı zamanda, emeklilik maaşı için verilen katkının süresi ve miktarı da artırılıyor ve bunlar tamamlanmadan emekli maaşı alınması engelleniyor. Ancak kamuoyu araştırmalarına göre halkın üçte ikisi bu değişikliğe karşı.

Fransa, büyük Avrupa ekonomileri arasında emeklilik yaşının en düşük olduğu ülke. Fransa'da emeklilik yaşının yükseltilmesine karşı gösteriler ve grevler sonrası hükümet geri adım atmamıştı. Başbakan Elisabeth Borne, emeklilik yaşının yükseltilmesi için "Tartışmaya açık değil" demişti. 

HABER MERKEZİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kılıçdaroğlu, "çok büyük paralar bunlar, onların tamamını alacağız."

Kılıçdaroğlu, "çok büyük paralar bunlar, onların tamamını alacağız."