Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Bloomberg Economics Analizi: Türkiye Siyasi Çalkantı Olasılığında Zirvede

Bloomberg Economics Analizi: Türkiye Siyasi Çalkantı Olasılığında Zirvede

Bloomberg Economics analizine göre, Türkiye, gelecek yıl iç karışıklık yaşanma olasılığı en yüksek olan ülke olarak zirvede yer alıyor. Türkiye'yi Rusya ve ABD takip ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bloomberg Economics Analizi: Türkiye Siyasi Çalkantı Olasılığında Zirvede
KAYNAK: Haber Merkezi

Dünya ekonomilerinde siyasi çalkantı risklerinin değerlendirildiği bir analizde, Türkiye'nin, gelecek yıl iç karışıklık yaşanma ihtimali en yüksek ülke olarak öne çıktığı belirtildi.

Bloomberg Economics tarafından yapılan bu değerlendirme, 10Haber'in haberine göre, Türkiye'yi Rusya ve ABD'nin önünde zirveye yerleştiriyor.

Türkiye'de Siyasi Çalkantı Olasılığı %6

Analize göre, G20 ülkeleri arasında Türkiye, gelecek yıl iç karışıklık yaşanma olasılığında yüzde 6'lık bir oranla en yüksek riske sahip. Bu oran, Rusya için yüzde 4, ABD için ise yüzde 3 olarak hesaplandı.

Siyasi İstikrarsızlık Riskini Artıran Faktörler

Modelde ülkelerin siyasi yapısı (demokrasi mi, otokrasi mi) ve sosyal gruplar arasındaki farklılıklar gibi faktörler değerlendirilirken, siyasi kurumların durumu ve siyaset içindeki farklılıklar da göz önünde bulunduruluyor. ABD merkezli araştırma kuruluşu Center for Systemic Peace direktörü Monty G. Marshall, siyasi retorik düzeyi, liderler arasındaki saygı eksikliği, hızlı iletişim ve silahların kolay erişilebilirliğinin siyasi çalkantı riskini artırdığını belirtti.

Siyasi istikrarsızlık, ülkelerin yüksek borçlanma maliyetlerine maruz kalmasına, düşük yatırımlara ve yavaş ekonomik büyümeye yol açabiliyor. Bu durum, özellikle Türkiye gibi riskli ekonomilerde daha belirgin hale geliyor. Bloomberg Economics analisti Nick Hallmark ise, bu tür iç çatışma tahminlerinin yüksek derecede belirsizlik içerdiğini belirterek, ABD gibi ülkelerde artan risklerin ekonomik performansı olumsuz etkileyebileceğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eğirdir Gölü'nde gizemli su kabarcığı olayı yine görüldü

Eğirdir Gölü'nde gizemli su kabarcığı olayı yine görüldü