Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Bilim İnsanları Nanoparçacıklarla Zihin Kontrolü Üzerinde Çığır Açan Araştırma Yaptı

Bilim İnsanları Nanoparçacıklarla Zihin Kontrolü Üzerinde Çığır Açan Araştırma Yaptı

Güney Kore'deki bilim insanları, farelerin zihinlerini nanoparçacıklar kullanarak kontrol edebilecek yeni bir teknoloji geliştirdi. Bu çığır açıcı buluş, nörolojik bozuklukların tedavisinde potansiyel bir dönüm noktası olabilir.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bilim İnsanları Nanoparçacıklarla Zihin Kontrolü Üzerinde Çığır Açan Araştırma Yaptı
KAYNAK: Haber Merkezi

Güney Kore'deki Temel Bilimler Enstitüsü (IBS)'nde gerçekleştirilen yeni bir çalışma, farelerin beyinlerini nanoparçacıklar kullanarak kontrol edebileceklerini ortaya koydu. Araştırmacılar, bu teknolojinin duyguları ve iştahı cerrahi müdahaleye gerek kalmadan manipüle edebileceğini iddia ediyor.

Bu çığır açıcı teknoloji, Nano-MIND (Nörodinamik için Manyetogenetik Arayüz) olarak adlandırıldı. Araştırmacılar, farelerin beyinlerindeki nanoparçacıkları harici bir manyetik alanla aktive edebildiklerini ve bu şekilde beyin fonksiyonlarını uzaktan kontrol edebildiklerini belirtti. Çalışmanın kıdemli araştırmacılarından Jinwoo Cheon, bu teknolojinin beyin fonksiyonlarını anlamaya yönelik araştırmalarda, yapay sinir ağlarında, beyin-bilgisayar arayüzlerinde ve nörolojik bozukluklara yönelik yeni tedavilerde geniş bir kullanım potansiyeline sahip olacağını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat'ta İstihdama Güçlü Destek

Manavgat'ta İstihdama Güçlü Destek