Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Biden'ın Rusya Çin ve Kuzey Kore ile Nükleer Çatışmaya Hazırlanma Talimatı Verdiği İddia Edildi

Biden'ın Rusya Çin ve Kuzey Kore ile Nükleer Çatışmaya Hazırlanma Talimatı Verdiği İddia Edildi

New York Times'ın iddiasına göre, ABD Başkanı Joe Biden, Amerikan ordusuna Rusya, Çin ve Kuzey Kore ile olası koordineli nükleer çatışmalara hazırlanma talimatı verdi. Biden'ın özellikle Çin'e odaklanan yeni bir nükleer strateji onayladığı ileri sürüldü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Biden'ın Rusya Çin ve Kuzey Kore ile Nükleer Çatışmaya Hazırlanma Talimatı Verdiği İddia Edildi
KAYNAK: AA

New York Times'ın (NYT) iddiasına göre, ABD Başkanı Joe Biden, Amerikan ordusuna Rusya, Çin ve Kuzey Kore ile olası koordineli nükleer çatışmalara hazırlanma talimatı verdi.

Haberde, Biden'ın bu talimatı mart ayında onayladığı gizli bir belgeyle verdiği öne sürüldü. Bu gizli belge, ABD'nin nükleer caydırıcılık stratejisinin Çin tehdidine yeniden odaklanacak şekilde güncellendiğini belirtiyor.

Çin'e Odaklanan Güncellenmiş Nükleer Strateji

NYT'nin haberinde, Biden'ın mart ayında onayladığı yeni stratejinin, ABD'nin caydırıcı politikalarını özellikle Çin'in hızla genişleyen nükleer teknolojileri ve silahlarına odaklanacak şekilde düzenlediği ileri sürülüyor. Biden'ın bu strateji kapsamında Amerikan ordusuna, Rusya, Çin ve Kuzey Kore ile olası nükleer çatışmalara hazırlanma talimatı verdiği iddia ediliyor.

"Nükleer Görevlendirme Kılavuzu" ve Gizlilik İddiaları

Haberde, Beyaz Saray'ın bu kararını kamuoyuna açıklamadığına dikkat çekilerek, bu yeni stratejinin "Nükleer Görevlendirme Kılavuzu" adlı çok gizli bir belgeyle belirlendiği belirtiliyor. Bu belgenin elektronik kopyasının bulunmadığı ve yalnızca basılı birkaç kopyasının üst düzey ulusal güvenlik yetkilileri ile Pentagon'daki komutanlara dağıtıldığı iddia ediliyor.

Güvenlik Konseyi ve Pentagon'un Rolü

ABD Güvenlik Konseyi'nin silah kontrolü ve kitle imha silahlarının yayılmasının önlenmesinden sorumlu kıdemli direktörü Pranay Vaddi'nin haziran ayında bu belgeye atıfta bulunduğu belirtiliyor. Vaddi'nin, Rusya, Çin ve Kuzey Kore'yi aynı anda caydırma gerekliliğine vurgu yaptığı ve bu stratejinin Pentagon'da da desteklendiği iddia ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da Yol Kenarına Uçan Araçta 3 Kişi Yaralandı

Hatay'da Yol Kenarına Uçan Araçta 3 Kişi Yaralandı