Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Biden Washington Post'ta Kontrol Filistin'de olmalı yazarken İsrail'in binlerce çocuğu öldürmesine göz yumdu

Biden Washington Post'ta Kontrol Filistin'de olmalı yazarken İsrail'in binlerce çocuğu öldürmesine göz yumdu

ABD Başkanı Joe Biden, yazdığı makalede The Washington Post gazetesine ifadelerini paylaştı. Biden, yazısında İsrail'e olan desteğini yineleyerek, Gazze ve Batı Şeria'nın Filistin yönetimi kontrolünde olması gerektiğini vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Biden Washington Post'ta Kontrol Filistin'de olmalı yazarken İsrail'in binlerce çocuğu öldürmesine göz yumdu
KAYNAK: Haber Merkezi

ABD Başkanı Joe Biden, The Washington Post gazetesine yazdığı makalede İsrail ve Filistin arasındaki çatışmayı değerlendirdi. Biden, makalesinde İsrail'in kendini savunma hakkını vurgulayarak, İsrailli yerleşimcilerin Filistin sivillerine yönelik şiddetine dikkat çekti.

Gazze ve Batı Şeria'nın Filistin yönetimi kontrolünde olması gerektiğini belirten Biden, Filistinlilerin Gazze'den zorla çıkarılmaması, yeniden işgal edilmemesi, kuşatma veya abluka altına alınmaması, topraklarının daraltılmaması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Batı Şeria'da sivillere saldıranlara karşı vize yasağı uygulama hazırlığında olduklarını açıkladı. Biden, "İki devletli çözüm için çalışırken, nihayetinde tek bir yönetim yapısı altında yönetilen bir Filistin Yönetimi altında canlanmalıdır" dedi ve İsrail liderlerine, Batı Şeria'da Filistinlilere karşı şiddeti durdurma çağrısında bulundu.

Hemen İsrail'e gittim

ABD Başkanı Biden, uluslararası kamuoyundan gelen "Gazze'de ateşkes çağrısı" baskılarına yanıt vererek, "İsrail halkıyla dayanışma göstermek ve savaş zamanında ABD'nin İsrail'in arkasında olduğunu dünyaya yeniden kanıtlamak amacıyla hemen İsrail'e gittim" dedi. Biden, gelecek aylarda ABD'nin Orta Doğu'da daha barışçıl, bütünleşmiş ve refah düzeyi yüksek bir bölge kurma çabalarını artıracağını belirterek, "Yönetimim en başından beri uluslararası insancıl hukuka saygı gösterilmesi, masum can kayıplarının en aza indirilmesi ve sivillerin korunmasına öncelik verilmesi çağrısı yaptı" ifadesini kullandı.

İsrail ziyaretinin yardım amaçlı olduğunu vurgulayan Biden, "Gazzelilere temel insani yardımların yeniden ulaştırılması konusunda bir anlaşmaya varmak amacıyla İsrail ve Mısır liderleriyle yakın işbirliği içinde çalıştım. Birkaç gün içinde malzeme taşıyan kamyonlar yeniden sınırı geçmeye başladı. Bugün Mısır'dan her gün 100'e yakın yardım tırı Gazze'ye giriyor ve yardım akışının kat kat artması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Hamas'ı ve Putin'i benzer bir amaç doğrultusunda hizmet etmekle suçladı

Biden, Rusya-Ukrayna savaşına atıfta bulunurken Hamas'ı ve Putin'i benzer bir amaç doğrultusunda hizmet etmekle suçladı. Putin ve Hamas'ı 'komşu demokrasileri haritadan silmeye çalışmakla' itham eden Biden, "Hem Putin hem de Hamas, daha geniş bölgesel istikrarı ve entegrasyonu çökertmeyi ve ortaya çıkan düzensizlikten faydalanmayı umuyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Göz ve kalp problemlerine dikkat!

Göz ve kalp problemlerine dikkat!