Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Biden: Trump'ın Seçimi Kaybetmesi Durumunda Barışçıl Devir Teslimi Şüpheli

Biden: Trump'ın Seçimi Kaybetmesi Durumunda Barışçıl Devir Teslimi Şüpheli

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump'ın seçimi kaybetmesi halinde yönetim devir teslim sürecinin barışçıl şekilde geçeceğinden emin olmadığını açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Biden: Trump'ın Seçimi Kaybetmesi Durumunda Barışçıl Devir Teslimi Şüpheli
KAYNAK: AA

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ın Kasım ayında yapılacak seçimlerde yenilmesi durumunda yönetim devir teslim sürecinin barışçıl bir şekilde gerçekleşeceğinden "hiç emin olmadığını" ifade etti. Biden, bu konudaki endişelerini Amerikan CBS News'a verdiği demeçte dile getirdi.

Biden, Trump'ın başkan seçilmediği takdirde ABD'de "kıyım" yaşanacağını öne sürdüğünü belirterek, "Söylediklerinde ciddi. Onu ciddiye almıyoruz ama o dediklerinde gayet ciddi." şeklinde konuştu. Biden, Trump'ın bu tür ifadelerinin ülke genelinde bir huzursuzluğa yol açabileceğinden endişe duyduğunu belirtti.

Trump'ın "Kıyım" Uyarısı

Trump, Mart ayında Ohio'daki bir konuşmasında, başkan seçilmediği takdirde ABD'nin büyük bir ekonomik buhrana gireceğini iddia etmişti. Trump'ın seçim kampanyası sözcüsü Karoline Leavitt, Trump'ın "kıyım" ifadesiyle Biden'ın politikalarının ekonomik krizlere yol açacağını kastettiğini söyledi. Trump’ın açıklamaları, ülkede yaşanabilecek ekonomik ve sosyal sorunlara dair endişeleri artırmıştı.

Biden Kampanyası Sözcüsünden Açıklama

Biden'ın seçim kampanyası sözcüsü James Singer, Trump'ın seçim sürecindeki bu tür ifadelerinin, daha geniş bir seçmen kitlesine hitap etmektense "siyasi şiddet tehditlerini artırma" amacını taşıdığını ifade etti. Singer, Trump'ın bu şekilde seçim sonuçlarına yönelik belirsizlikler yaratarak toplumsal huzuru tehdit ettiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kepez'de minik tekvandocuya unutulmaz hediye

Kepez'de minik tekvandocuya unutulmaz hediye