Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Berlin’de Filistin’e Destek Gösterisi: Yüzlerce Kişi Sokağa Çıktı

Berlin’de Filistin’e Destek Gösterisi: Yüzlerce Kişi Sokağa Çıktı

Berlin'de düzenlenen büyük Filistin destek gösterisi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı tepki göstermek amacıyla gerçekleştirildi. Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşte, çeşitli döviz ve pankartlarla mesajlar verildi. Polis geniş güvenlik önlemleri alarak, birkaç kişiyi gözaltına aldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Berlin’de Filistin’e Destek Gösterisi: Yüzlerce Kişi Sokağa Çıktı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Berlin’in başkenti, Filistin’e destek amacıyla büyük bir gösteriye ev sahipliği yaptı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve Filistin ile dayanışma göstermek isteyen yüzlerce kişi, Berlin’in Platz der Luftbrücke Metro İstasyonu yakınında toplandı.
Göstericiler, Filistin bayraklarıyla yürüyüşe geçerek Kreuzberg ilçesindeki Oranien Meydanı’na kadar ilerlediler. Bu yürüyüş, Filistin’e olan desteklerini ve İsrail’in saldırılarına karşı duydukları tepkiyi ifade etmek için düzenlendi.

Dövizler ve Pankartlarla Mesajlar

Yürüyüş sırasında taşınan dövizler ve pankartlarda dikkat çeken mesajlar yer aldı. "Bir soykırım, diğerini haklı çıkarmaz", "Caddeleri tahrip etmek kendini savunma değildir", "Almanya, Netanyahu'nun faşist rejimini silahlandırmayı durdur" ve "Almanya sessizliği suç ortaklığıdır" gibi ifadeler öne çıktı. Göstericiler, "Cinayeti ve savaşı durdurun", "Filistin'e özgürlük", "Filistin'den elinizi çekin", "Siyonizm suçtur" ve "Soykırımı durdurun" sloganları attılar.

 5 gösterici gözaltına alındı

Gösteri sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı. Polis, en az 5 göstericiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişilerin neden gözaltına alındığına dair açıklama yapılmadı. Ayrıca, yürüyüş güzergahında, Mehringdamm Metro İstasyonu yakınlarında İsrail bayrakları açan bir grup, gösteriyi provoke etmeye çalıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gazipaşa’da S*lahlı Kavga: 1 Kişi Yaralandı

Gazipaşa’da S*lahlı Kavga: 1 Kişi Yaralandı