Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Belçika Kralı Philippe Hükümet Kurma Görevini Bart De Wever'e İkinci Kez Verdi

Belçika Kralı Philippe Hükümet Kurma Görevini Bart De Wever'e İkinci Kez Verdi

Belçika'da hükümet kurma çalışmaları, siyasi krizlerle dolu bir süreçten geçiyor. Kral Philippe, N-VA lideri Bart De Wever'e hükümeti kurma görevini bir kez daha verdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Belçika Kralı Philippe Hükümet Kurma Görevini Bart De Wever'e İkinci Kez Verdi
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Belçika Kralı Philippe, 9 Haziran'da gerçekleştirilen genel seçimlerin ardından sandıktan birinci çıkan Yeni Flaman İttifakı (N-VA) lideri Bart De Wever'e hükümeti kurma görevini ikinci kez verdi. Kraliyet Sarayı'ndan yapılan açıklamada, De Wever'in Kral'a raporunu 23 Eylül'de sunacağı belirtildi.

De Wever, seçimlerin hemen ardından hükümeti kurma görevi almış, ancak partisi N-VA hükümeti kuracak çoğunluğu elde edememişti. Bu nedenle De Wever, Brüksel Başkent Bölgesi ve Valonya'da güçlü olan Frankofon liberal MR partisi, merkez parti Les Engages, Flaman bölgesinde üçüncü sırada gelen Flaman Vooruit ve dördüncü sıradaki Flaman Hristiyan demokrat CD&V ile koalisyon görüşmeleri yapmıştı. Ancak, federal sosyal reform önerileri konusunda uzlaşma sağlanamayınca De Wever, 23 Ağustos'ta görevi Kral'a iade etmişti.

Kral Philippe, yaşanan siyasi tıkanıklığı aşmak için Les Engages lideri Maxime Prevot'u beş parti arasında "arabulucu" olarak atamıştı. Ancak, hükümetin kurulması sürecinde hala bir uzlaşma sağlanamadı.

Belçika'da Siyasi Krizler Gelenek Haline Geldi

Belçika, federal bölgeler arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle hemen her seçim sonrası siyasi krizlerle karşı karşıya kalıyor. Ülke, 1979, 1988, 2007 ve 2019 yıllarındaki seçimlerin ardından uzun süre hükümetsiz kalmış, özellikle 2019 seçimleri sonrasında 653 gün boyunca hükümet kurulamayarak bir rekor kırmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Osmaniye Sumbas'ta icradan satılık 1.267 m² arsa

Osmaniye Sumbas'ta icradan satılık 1.267 m² arsa