Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları Kazakistan'da Barış Görüşmelerini Tamamladı

Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları Kazakistan'da Barış Görüşmelerini Tamamladı

Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları, Kazakistan'da barış görüşmelerini tamamladı. Taraflar, belirli konularda ilerleme kaydetti ve müzakerelere devam etme konusunda mutabık kaldılar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları Kazakistan'da Barış Görüşmelerini Tamamladı
KAYNAK: İHA

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Kazakistan'ın Almatı şehrinde bulunan ve 1991 yılında Almatı Deklarasyonu'nun imzalandığı Dostluk Evi'nde barış anlaşması hazırlığı kapsamında gerçekleştirdikleri görüşmeleri tamamladılar.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 10-11 Mayıs 2024 tarihlerinde Kazakistan'ın Almatı kentinde Bayramov ve Mirzoyan arasında önemli görüşmelerin gerçekleştiği belirtildi. Görüşmeler sırasında taraflar, özellikle sınır belirleme konusunda kaydedilen ilerlemeyi ve varılan anlaşmaları memnuniyetle karşıladılar.

İlerlemeler ve Müzakereler

Bakanlar, Azerbaycan ile Ermenistan arasında Barışın Tesisi ve Devletlerarası İlişkilere İlişkin ikili Anlaşma taslağının hükümleri üzerinde görüşmeleri sürdürdüler. Taraflar, görüş ayrılıklarının mevcut olduğu konular üzerinde müzakerelere devam etme konusunda mutabık kaldılar. Bu kapsamda, görüşmelerin devam edeceği ve diğer müzakerelerin planlanacağı belirtildi.

Üçlü Görüşmeler ve Kazakistan'ın Rolü

Ayrıca, Bayramov ve Mirzoyan'ın Kazakistan Dışişleri Bakanı Murat Nurtleu ile ayrı ayrı ve üçlü görüşmeler gerçekleştirdiği bildirildi. Bayramov'un, Azerbaycan ile Ermenistan arasında barış anlaşması hazırlanmasına ilişkin müzakerelere ev sahipliği yaptığı için Kazakistan tarafına teşekkür ettiği kaydedildi.

Görüşmelerin sonunda taraflar, belirli konularda ilerleme kaydetmenin önemini vurguladılar ve barış sürecinin devam etmesi için kararlılıklarını teyit ettiler. Bundan sonra, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi ve bölgedeki istikrarın sağlanması için çalışmaların sürdürülmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hollanda finale saatler kala Eurovision 2024’ten diskalifiye edildi

Hollanda finale saatler kala Eurovision 2024’ten diskalifiye edildi