Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Avustralya'da Ter*r Tehdidi Seviyesi Yükseltildi

Avustralya'da Ter*r Tehdidi Seviyesi Yükseltildi

Avustralya'da hükümet, İsrail'in Gazze'ye saldırıları ve gençlerin radikalleşmesi gibi sebeplerle ter*r tehdidi seviyesini "olası"dan "mümkün"e yükseltti. ASIO Başkanı Mike Burgess, toplumun belirsiz ve istikrarsız hale geldiğini belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Avustralya'da Ter*r Tehdidi Seviyesi Yükseltildi
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Avustralya hükümeti, ülkede artan gerginlikler nedeniyle terör tehdidi seviyesini "olası"dan "mümkün"e yükseltti. ABC News'ün haberine göre, Avustralya Güvenlik ve İstihbarat Teşkilatı (ASIO) Başkanı Mike Burgess, toplumun son dönemde daha belirsiz ve istikrarsız olduğunu belirtti.

Burgess, "Daha çok Avustralyalı, hızla radikalleşiyor. Daha çok Avustralyalı, savundukları mesele için şiddeti kullanmaya eğilimli," diyerek terör tehdidi seviyesinin "mümkün"e yükseltildiğini ifade etti. İsrail'in Gazze'ye saldırılarına değinen Burgess, Gazze'deki durumun terör tehdidi seviyesini yükseltmelerinin "doğrudan sebebi" olmadığını ancak "önemli bir faktör" olduğunu vurguladı.

'Gençler Arasında Radikalleşmenin Artması'

Burgess, seviyenin yükseltilmesinin, ASIO'nun "mevcut bir saldırı hakkında istihbarat planları olduğu ya da kaçınılmaz bir saldırı beklentisi olduğu anlamına gelmediğini" belirtti. Avustralya Başbakanı Anthony Albanese de açıklamasında, terör seviyesinin yükseltilmesinin "gençler arasında ve çevrim içi ortamda radikalleşmenin artması ve yeni karmaşık ideolojilerin ortaya çıkmasından" kaynaklandığını söyledi. Albanese de "mümkün" seviyesine yükseltilen terör tehdidinin "kaçınılmaz" olduğu anlamına gelmediğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da sahte para skandalı: Yabancı şüpheli başka ilde yakalandı

Antalya'da sahte para skandalı: Yabancı şüpheli başka ilde yakalandı